Αλλαγές στα χαρτονομίσματα μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ
VIP Life

Αλλαγές στα χαρτονομίσματα μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ

Η βασίλισσα Ελισάβετ έφυγε από τη ζωή και πολλά είναι αυτά που θα αλλάξουν μετά τον θάνατό της.

Ένα από αυτά, είναι και τα χαρτονομίσματα. Πιο συγκεκριμένα, αυτή την εποχή βρίσκονται σε κυκλοφορία δισεκατομμύρια λίρες με το πρόσωπο της βασίλισσας. Η αντικατάστασή τους με τα νομίσματα με το πρόσωπο του νέου βασιλιά Καρόλου θα χρειαστεί σύμφωνα με τις εκτιμήσεις περίπου 2 χρόνια. Όταν κυκλοφόρησαν τα χαρτονομίσματα των 50 λιρών η διαδικασία πήρε στην Τράπεζα της Αγγλίας 16 μήνες.

Όταν η βασίλισσα ανέλαβε τον θρόνο το 1952, ο μονάρχης δεν απεικονίζονταν ακόμα στα χαρτονομίσματα. Αυτό άλλαξε το 1960, όταν το πρόσωπο της Ελισάβετ ξεκίνησε να αποτυπώνεται στα χαρτονομίσματα της 1 λίρας. Η απεικόνιση του νέου βασιλιά θα συμφωνηθεί από το παλάτι. Το πρόσωπο της βασίλισσας υπάρχει ακόμα σε νομίσματα στον Καναδά αλλά και στη Νέα Ζηλανδία αλλά και σε αρκετά ακόμα μέρη της κοινοπολιτείας.

Με ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Αγγλίας ανακοίνωσε απόψε ότι τα χαρτονομίσματα με την εικόνα της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ παραμένουν σε ισχύ μετά τον θάνατό της.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε: «Μια νέα ανακοίνωση σχετικά με τα υπάρχοντα χαρτονομίσματα της Τράπεζας της Αγγλίας θα ακολουθήσει μόλις ολοκληρωθεί η περίοδος του πένθους».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved