Βασιλιάς Κάρολος: Αυτός είναι ο λόγος που έχει δυο φορές γενέθλια
VIP Life

Βασιλιάς Κάρολος: Αυτός είναι ο λόγος που έχει δυο φορές γενέθλια

Μια ακόμη παράδοση που άφησε πίσω της η Βασίλισσα Ελισάβετ θα συνεχίσει ο Κάρολος.

Η Μεγάλη Βρετανία γιόρταζε πάντα δύο φορές τα γενέθλια της Ελισάβετ, μία φορά ανήμερα της ημέρας των γενεθλίων της και μία ακόμα στον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων της κάθε Ιούνιο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ είχε γενέθλια στις 21 Απριλίου ενώ ο δεύτερος εορτασμός των γενεθλίων της γινίταν στις 12 Ιουνίου, στα επίσημα γενέθλιά της που κάθε χρόνο πραγματοποιούνταν το δεύτερο Σάββατο του Ιούνιο μαζί με το Trooping the Colour.

Αυτό λοιπόν θα τηρήσει και ο Βασιλιάς Κάρολος. Ο βασιλιάς Κάρολος γιόρτασε στις 14 Νοεμβρίου τα 74α γενέθλιά του ενώ ημερομηνία για τον δεύτερο εορτασμό πιθανολογείται και πάλι ο Ιούνιος.

Όσο για το πώς ξεκίνησε ο δεύτερος εορτασμός των γενεθλίων της βασίλισσας;
Ο επίσημος εορτασμός των γενεθλίων του μονάρχη είναι μια παράδοση που ξεκίνησε το 1748 επί βασιλείας του βασιλιά Γεωργίου του δεύτερου. Τα γενέθλια του βασιλιά έπεφταν τον Νοέμβριο που σήμαινε ότι οι μεγάλοι εορτασμοί και οι εκδηλώσεις για τους πολίτες έπρεπε να πραγματοποιηθούν με κακές καιρικές συνθήκες. Έτσι, όπως κάθε βασιλιάς θα έκανε, μετακίνησε τα γενέθλιά του και συνδύασε τους εορτασμούς με το Trooping the Colour, την ετήσια καλοκαιρινή στρατιωτική παρέλαση.

Αρχικά η βασίλισσα είχε αποφασίσει να γιορτάζει τα επίσημα γενέθλιά της την δεύτερη Πέμπτη του Ιουνίου, την ίδια μέρα που γιόρταζε και ο πατέρας της, όμως τελικά την άλλαξε πάλι στη σημερινή ημέρα το 1959.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved