Αυτά είναι τα πρώτα Χριστούγεννα του Κάρολου στον βασιλικό θρόνο! Πώς θα τα γιορτάσει;
theroyalfamily instagram
VIP Life

Αυτά είναι τα πρώτα Χριστούγεννα του Κάρολου στον βασιλικό θρόνο! Πώς θα τα γιορτάσει;

Tα πρώτα του Χριστούγεννα ως βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου ζει φέτος ο Κάρολος ο οποίος φρόντισε προφανώς να είναι ξεχωριστά τόσο για τον ίδιο όσο και για τους πιστούς του ακολούθους. Θα είναι άραγε για τον βρετανικό λαό επίσης ξεχωριστά;

Μπορεί να μην μοιάζουν σε τίποτα οι φετινές γιορτινές μέρες με εκείνες που βίωνε το παλάτι με την Ελισάβετ στον θρόνο, όμως θα υπάρξει και άλλη μία πολύ σημαντική διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Ο Κάρολος για πρώτη φορά θα κάνει το ντεμπούτο του στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο μέσα από το ετήσιο μήνυμα προς το βρετανικό λαό που θα είναι μαγνητοσκοπημένο.

319611908_824020142233584_9036273160878798361_n.jpg

Σήμερα, ανήμερα τα Χριστούγεννα στις 3 το μεσημέρι, ώρα Αγγλίας, ο Κάρολος θα στείλει το μήνυμά του προς το λαό του και σ’ αυτό αναμένεται να αποτίσει φόρο τιμής στη μητέρα του. Κάποιοι πιστεύουν πως ίσως να μιλήσει και για τη συνέχιση της κληρονομιάς που του άφησε, ένα θέμα που έχει αγγίξει αρκετές φορές μετά το θάνατό της, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τη Βρετανίδα δημοσιογράφο Τζένι Μποντ, η βασιλική οικογένεια θα συνεχίσει να συγκεντρώνεται στην οικία του Σάντρινγκχαμ, στο Νόρφολκ της Αγγλίας εξηγώντας πως τα Χριστούγεννα υπήρξε πάντα μια επίσημη γιορτή για το παλάτι - με την οικογένεια να βρίσκεται στο πλευρό της Ελισάβετ.

Τα μέλη της βασιλικής οικογένειας αναμένεται να παρακολουθήσουν τη λειτουργία στην εκκλησία της Μαρίας Μαγδαληνής στο κτήμα του Σάντρινγκχαμ, πριν επιστρέψουν στο σπίτι για το χριστουγεννιάτικο γεύμα τους. Λέγεται δε ότι ο βασιλιάς Κάρολος είχε προσκαλέσει φέτος και τον πρίγκιπα Χάρι με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ να παρευρεθούν στο δείπνο, παρ' όλο που έχουν παραιτηθεί από τα βασιλικά τους καθήκοντα, όμως πολλοί θεωρούν σχεδόν αδύνατον να δώσουν το παρών μαζί με τα παιδιά τους.

Ο βασιλιάς και η σύζυγός του Καμίλα αναμένεται να μεταβούν στο κτήμα του Σάντριγχαμ, και συγκεκριμένα στην έπαυλη Νόρφολκ, ενώ θα έχουν παρέα για τις γιορτές τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας μαζί με τα τρία παιδιά τους, την πριγκίπισσα Άννα και το σύζυγό της, σερ Τιμ Λόρενς, καθώς και τον πρίγκιπα Έντουαρντ και τη σύζυγό του, κόμισσα του Ουέσεξ.

Φαντασμαγορικός στολισμός και το γιορτινό τραπέζι

Από το φαντασμαγορικό χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους 6,7 μέτρων στο Κάστρο του Windsor μέχρι το γιορτινά στολισμένο και τεράστιο τραπέζι της βασιλικής τραπεζαρίας στο Παλάτι του Εδιμβούργου τα πάντα, σε κάθε γωνιά των παλατιών της βασιλικής οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας είναι απίθανα διακοσμημένα για τις γιορτές. Μάλιστα, εδώ και αρκετές μέρες οι απλοί πολίτες μπορούν να επισκεφτούν κάποια από τα συγκεκριμένα κάστρα και να θαυμάσουν τον πλούσιο στολισμό των φετινών γιορτών.

Οι εορτασμοί, σύμφωνα με το Hello, ξεκινούν με την άφιξη των μελών της οικογένειας την παραμονή των Χριστουγέννων, το βράδυ της οποίας απολαμβάνουν ένα επίσημο δείπνο έξι πιάτων. Μάλιστα φέτος θα είναι η πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια που θα μαζευτεί όλη η οικογένεια - πλην του Χάρι και της Μέγκαν- στο Σάντριγχαμ. Το 2020 και το 2021 η βασίλισσα Ελισάβετ παρέμεινε στο κάστρο του Ουίνδσορ περνώντας την περίοδο του lockdown με τον πρίγκιπα Φίλιππο. Το μεσημέρι

Εν αναμονή της επίσημης στέψης του

Το Στέμμα του Αγίου Εδουάρδου, το ιστορικότερο και πιο πολύτιμο αντικείμενο των βασιλικών κοσμημάτων, μεταφέρθηκε από τον Πύργο του Λονδίνου όπου βρισκόταν κλεισμένο για χρόνια προκειμένου να καθαριστεί και να είναι έτοιμο για τη στέψη του νέου βασιλιά η οποία θα γίνει το Σάββατο 6 Μαΐου 2023.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο Βασιλιάς θα στεφθεί με το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου κατά τη διάρκεια της τελετής στέψης στο Αβαείο του Γουέστμινστερ. Ο Βασιλιάς θα φορά επίσης το αυτοκρατορικό κρατικό στέμμα κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας. Το στέμμα του Αγίου Εδουάρδου χρησιμοποιήθηκε και για τη στέψη της Αυτού Μεγαλειότητας Βασίλισσας Ελισάβετ το 1953. Κατασκευάστηκε για τον Κάρολο Β' το 1661, αντικαθιστώντας το μεσαιωνικό στέμμα που είχε λιώσει το 1649. Το πρωτότυπο πιστεύεται ότι χρονολογείται από τον βασιλικό άγιο του ενδέκατου αιώνα, τον Εδουάρδο τον Ομολογητή - τον τελευταίο αγγλοσάξονα βασιλιά της Αγγλίας.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved