Τι κάνουν και πώς ζουν τα 9 εγγόνια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου
VIP Life

Τι κάνουν και πώς ζουν τα 9 εγγόνια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου

Μόδα, business,τέχνες και σπορ για τα πριγκιπόπουλα – Η Μαρία Ολυμπία και το μόντελινγκ, ο Αχιλλέας και η Τόλμη και Γοητεία και τα χαμηλών τόνων παιδιά της Αλεξίας...

Ο τελευταίος μονάρχης της Ελλάδας είχε αποκτήσει τέσσερα εγγόνια από την κόρη του, Αλεξία, και άλλα πέντε από τον γιο του Παύλο.

Από την Αλεξία, που παντρεύτηκε τον Ισπανό αρχιτέκτονα Κάρλος Μοράλες, απέκτησε την 21χρονη Αριέτα, την 20χρονη Αννα-Μαρία, τον 18χρονο Κάρλος και τη 16άχρονη Αμέλια. Από τον Παύλο, που παντρεύτηκε την επιχειρηματία και σχεδιάστρια παιδικών ρούχων Μαρί-Σαντάλ, απέκτησε την 26χρονη Μαρία-Ολυμπία, τον 24χρονο Κωνσταντίνο-Αλέξιο, τον 22χρονο Αχιλλέα-Ανδρέα, τον 18χρονο Οδυσσέα-Κίμωνα και τον 14χρονο Αριστείδη-Σταύρο.

Παρά τις διασυνδέσεις της και τη διάσημη οικογένειά της, αλλά και την καριέρα της στο μόντελινγκ, η Μαρία-Ολυμπία θεωρεί ότι ζει μια λιτή ζωή, όπως κάθε άλλο (σίγουρα προνομιούχο) κορίτσι. Το μεγαλύτερο πάθος της είναι η φωτογραφία, ενώ το όνειρό της, μια καριέρα στον κόσμο της μόδας. Το 2016, η Μαρία-Ολυμπία σπούδασε φωτογραφία στο Parsons School of Design στη Νέα Υόρκη, ενώ έκανε το ντεμπούτο της στο μόντελινγκ το 2017, συμμετέχοντας σε μια διαφημιστική καμπάνια του Οίκου Dolce & Gabbana, που γυρίστηκε σε υπαίθρια αγορά του Παλέρμο, στη Σικελία.

Πριν από λίγο καιρό, με αφορμή τη φωτογράφηση για τον Οίκο Louis Vuitton, η Μαρία-Ολυμπία μίλησε στην «Telegraph» για τη ζωή της και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ο παππούς της, Κωνσταντίνος Γλίξμπουργκ, βίωνε μια παρατεταμένη θλίψη από το 1974, όταν καταργήθηκε και επισήμως η μοναρχία στην Ελλάδα και μαζί με την οικογένειά του οδηγήθηκε στην εξορία. Νονός της είναι ο βασιλιάς της Αγγλίας, Κάρολος, ο οποίος -όπως δήλωσε- δεν ξεχνάει ποτέ τα γενέθλιά της. Η ίδια αποφεύγει συνήθως να δημοσιεύει στιγμιότυπα από προσωπικές στιγμές με τον σύντροφό της, Περεγκρίν Πίρσον, με τον οποίο συνεχίζει να είναι ζευγάρι.

Αδελφός της είναι ο Κωνσταντίνος-Αλέξιος, ο πρωτότοκος γιος και δεύτερο παιδί του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ. Είναι 24 ετών, ασχολείται με τη φωτογραφία και τα τελευταία χρόνια ζει στο Λονδίνο. Οι φίλοι του τον φωνάζουν «Τίνο», ενώ είναι ιδιαίτερα δεμένος με τη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας.

Μάλιστα, ένας από τους νονούς του είναι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Τον Μάιο έκανε διακοπές με την παρέα του στις Μπαχάμες και μαζί του ήταν και η καλλονή Βραζιλιάνα σύντροφός του, που ακούει στο όνομα Μαριάννα. Ο πρώτος γιος του Παύλου ακολουθεί τα βήματα της Μαρίας-Ολυμπίας στον χώρο του μόντελινγκ. Λατρεύει όμως και τον χορό και αυτό φαίνεται στα αμέτρητα βίντεο που ανεβάζει στα social media, ξεδιπλώνοντας τις χορευτικές του ικανότητες.

Ο δεύτερος γιος του Παύλου, ο Αχιλλέας Ανδρέας, γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 2000 στη Νέα Υόρκη και έχει συμπληρώσει τα 22 του χρόνια. Η οικογένειά του ζούσε στις ΗΠΑ κατά τη γέννησή του, ωστόσο μεγάλωσε στην Αγγλία, όπου και βαφτίστηκε σε ηλικία 10 μηνών. Επέστρεψε στη Νέα Υόρκη όταν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του ξεκίνησαν τις σπουδές τους εκεί και εκείνος ακολούθησε τα χνάρια τους σπουδάζοντας στις ΗΠΑ. Παράλληλα με τις σπουδές του έχει ξεκινήσει και την καριέρα του στην υποκριτική με έναν ρόλο στη σαπουνόπερα «Τόλμη και γοητεία», όπου πρωταγωνιστούσε και η θεία του, Θεοδώρα Γλίξμπουργκ. Ο Αχιλλέας ή «Άκι» έχει ποζάρει για τον Οίκο Zadig & Voltaire, ενώ διατηρεί δεσμό με την Ιζαμπέλα Μασενέ, κόρη και κληρονόμο της 56άχρονης Ναταλί Μασενέ, της δισεκατομμυριούχου ιδρύτριας του No 1 παγκοσμίως e-shop πολυτελών ειδών μόδας Net-A-Porter.

Ο Οδυσσέας-Κίμων είναι το τέταρτο παιδί της οικογένειας του Παύλου και της Μαρί-Σαντάλ. Ο 18χρονος ασχολείται με τη μόδα, όπως η μητέρα του, και ήδη έχει στην ιδιοκτησία του τη φίρμα ρούχων «Gallows Humour», η οποία έχει ως μότο της το «Να είσαι θετικός δεν σημαίνει ότι αγνοείς το αρνητικό».

Επίσης, έχει περπατήσει σε πασαρέλες διάσημων οίκων μόδας και ποζάρει για εξώφυλλα διεθνούς φήμης γυναικείων περιοδικών μόδας.

Ο 14 ετών Αριστείδης-Σταύρος είναι και ο βενιαμίν της οικογένειας. Η βάπτισή του τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων, στην Ερμιόνη Αργολίδας, στις 6 Αυγούστου του 2009. Ανάδοχοι ήταν η Χριστίνα, δούκισσα της Πάλμα ντε Μαγιόρκα, ο πρίγκιπας Κύριλλος της Βουλγαρίας, η κοντέσα Ντέμπι βον Μπίσμαρκ, ο Φραντσέσκο Μονκάντα του πριγκιπάτου του Πατέρνο και ο Σπύρος» Νιάρχος.

Στα Κανάρια Νησιά

Σε αντίθεση με τα αδέλφια της, που αποτελούν εξέχοντα μέλη του διεθνούς τζετ σετ, η πρωτότοκη κόρη του τέως βασιλιά, Αλεξία, έχει επιλέξει ένα διαφορετικό lifestyle, μακριά από τον θόρυβο της δημοσιότητας. Απομακρυσμένοι από τα φώτα, η Αλεξία, ο σύζυγός της, Κάρλος Μοράλες Κουιντάνα, και τα τέσσερα παιδιά τους ζουν μια «κανονική» ζωή στα Κανάρια Νησιά, όπως επιθυμούσε η ίδια όταν μετακόμισε με τον σύζυγό της από τη Βαρκελώνη στο Πουέρτο Καλέρο του Λανζαρότε. Στο Πουέρτο Καλέρο, όμως, βρήκαν τη γαλήνη που επιζητούσαν, μεγαλώνοντας τα παιδιά τους σε ένα μοναδικής αρχιτεκτονικής παραδοσιακό αρχοντικό, που σχεδίασε ο ίδιος ο Μοράλες.

Στη Μητρόπολη Αθηνών, στη νεκρώσιμο ακολουθία του Κωνσταντίνου, είδαμε σε μία από τις σπάνιες εμφανίσεις τους τα «άγνωστα» εγγόνια του τέως, την Αριέτα, την Άννα-Μαρία, τον Κάρλος και τη μικρότερη Αμέλια. Οι κόρες της Αλεξίας κρατούσαν με υπερηφάνεια και συγκίνηση τα μετάλλια του παππού τους, συνοδεύοντας τη σορό του στο Τατόι, όπου ενταφιάστηκε πλάι στους προγόνους του, ενώ δίπλα στην οικογένειά του ήταν και ο 18χρονος Κάρλος Jr. Η οικογένεια έχει επιλέξει να κρατά αποστάσεις από την κοσμική ζωή των royalties και τους θυμόμαστε σε παλαιότερα στιγμιότυπα από καλοκαιρινές διακοπές στο Πόρτο Χέλι και τις Σπέτσες, όπου περνούσαν χρόνο με τον Κωνσταντίνο και την Αννα-Μαρία.

Στενή σχέση διατηρούν με τις βασιλικές οικογένειες της Δανίας και της Ισπανίας, με τις οποίες συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς. Ιδιαίτερα η φιλία της Αλεξίας με την Ινφάντα Χριστίνα είναι αδελφική, καθώς είναι αχώριστες από τα νεανικά τους χρόνια, ενώ η κόρη του Χουάν Κάρλος και της Σοφίας είναι η νονά της Αριέτας, όπως και η μικρότερη κόρη του τέως βασιλιά, Θεοδώρα, αλλά και ο γιος του άλλοτε βιομηχάνου της Πειραϊκής-Πατραϊκής, Φίλιππος Στράτος. Εξάλλου, η κόρη του τέως βασιλιά ήταν και κουμπάρα στον γάμο του με τη Μαρίνα Κοκοτού. Εκτός από την Ελλάδα, η οικογένεια Μοράλες ταξιδεύει συχνά στο χειμερινό θέρετρο Μπακέιρα Μπερέτ της Ισπανίας, απολαμβάνοντας τις μοναδικές πίστες σκι του χιονοδρομικού κέντρου στη βόρεια πλαγιά των Πυρηναίων. Συχνά στη συντροφιά τους είναι η Ινφάντα Χριστίνα με τον σύζυγό της, Ινιάκι Ουρδανγκαρίν, και τα τέσσερα παιδιά τους.

Η 21χρονη Αριέτα έχει επιλέξει να κρατά low profile, με τα διεθνή Μέσα να τη συγκρίνουν συχνά με την ξαδέλφη της, Μαρία-Ολυμπία, η οποία έχει ιδιαίτερα δραστήρια κοινωνική ζωή και αποτελεί το απόλυτο fashion girl των royals.

Η μεγαλύτερη κόρη της Αλεξίας διαθέτει λογαριασμούς στα social media, ωστόσο είναι «ερμητικά» κλειστοί, με τα ισπανικά sites να αναφέρουν ότι στο Instagram μοιράζεται περιορισμένα στιγμιότυπα από την καθημερινότητά της, με πολλές από τις αναρτήσεις να αφορούν τη μεγάλη της αγάπη, την καλλιτεχνική κολύμβηση.

Αν και είναι πλήρως αφοσιωμένη στις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, η «αθόρυβη» γαλαζοαίματη βρίσκει πάντα χρόνο να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Λατρεύει την ιστιοπλοΐα, όπως και οι γονείς της, που γνωρίστηκαν το 1994 σε μια ρεγκάτα στη Βαρκελώνη -όπου ο Μοράλες ήταν μέλος του πληρώματος της προ-ολυμπιακής ομάδας Ισπανία-Σίδνεϊ 2000-, ενώ υπήρξε μέλος του κλαμπ καλλιτεχνικής κολύμβησης «Pinguinos» του Arrecife, όπου έχει αποσπάσει μετάλλια και διακρίσεις. Το πάθος της για τον συγκεκριμένο αθλητικό όμιλο μοιράζεται με τις αδελφές της, την 20χρονη Άννα-Μαρία και τη 16άχρονη Αμέλια, που είναι επίσης μέλη του κολυμβητικού κλαμπ. Μάλιστα, με την Άννα-Μαρία, με την οποία έχουν μόλις έναν χρόνο διαφορά, αγωνίζονταν στην ίδια κατηγορία, ενώ η μικρότερη Αμέλια αγωνίζεται σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες. Η δευτερότοκη κόρη της Αλεξίας έχει το όνομα της γιαγιάς, ενώ η βάπτισή της στην Ιερά Μονή Παντάνασσας Κρανιδίου αποτέλεσε grand event για την οικογένεια του τέως βασιλιά. Αν και το Μυστήριο τελέστηκε σε στενό κύκλο, για πρώτη φορά έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια έσμιξε ολόκληρη η οικογένεια στην Ελλάδα. Παρούσες ήταν η βασιλομήτωρ Σοφία και η πριγκίπισσα Ειρήνη, ενώ ανάμεσα στους νονούς ήταν ο αδελφός της Αλεξίας, Παύλος, η Δανή Ντόνα Μπεατρίσε βαν Χάουεν και ο εφοπλιστής Μάρκος Νομικός.

Πηγή: Secret

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved