Μοναδικός κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας της Ελισάβετ ο Κάρολος! Έξαλλα τα αδέρφια του!
VIP Life

Μοναδικός κληρονόμος της αμύθητης περιουσίας της Ελισάβετ ο Κάρολος! Έξαλλα τα αδέρφια του!

Ο πρίγκιπας Άντριου είναι «σε απόγνωση», επειδή ο βασιλιάς Κάρολος δεν έχει μοιραστεί την κληρονομιά της μητέρας τους, σύμφωνα με δημοσιεύματα βρετανικών ΜΜΕ.

Ο βασιλιάς Κάρολος ήταν ο μοναδικός δικαιούχος της ύψους 650 εκατομμυρίων λιρών περιουσίας της βασίλισσας βάσει νόμου, που πέρασε το 1993 υπό τον τότε πρωθυπουργό της Βρετανίας, Τζον Μέιτζορ, και προέβλεπε ότι δεν χρειαζόταν να καταβληθεί φόρος κληρονομιάς για περιουσία που περιήλθε σε μονάρχη από μονάρχη. Τα αδέρφια του Καρόλου, η 72χρονη πριγκίπισσα Άννα, ο 58χρονος πρίγκιπας Έντουαρντ, που έλαβε προ ημερών επιτέλους τον τίτλο του δούκα του Εδιμβούργου, καθώς και ο 63χρονος πρίγκιπας Άντριου δεν κληρονόμησαν τίποτα από τη βασίλισσα και λέγεται ότι είναι σε κάποιον βαθμό «δυσαρεστημένοι» με αυτό.

Ωστόσο, ως εργαζόμενοι στη βασιλική οικογένεια, τόσο η πριγκίπισσα Άννα όσο και ο πρίγκιπας Έντουαρντ λαμβάνουν επιδοτήσεις από το Sovereign Grant - ένα ετήσιο κατ’ αποκοπή ποσό για την κάλυψη των εξόδων του μονάρχη από τα επίσημα καθήκοντά του και εκείνων για τη συντήρηση των ανακτόρων, το οποίο προέρχεται από ένα ποσοστό των κερδών των εσόδων της περιουσίας του Στέμματος και διαχειρίζεται από το 2012 η βρετανική κυβέρνηση.

Αντίθετα, ο πρίγκιπας Άντριου βασίζεται στη γενναιοδωρία του αδελφού του. Πηγή από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είπε ότι η περιουσία της βασίλισσας πέρασε απευθείαε «από μονάρχη σε μονάρχη» επειδή αυτός ήταν ο πιο «φορολογικά αποδοτικός» τρόπος για τη μεταφορά της και ότι η εκλιπούσα Ελισάβετ «υποστήριζε οικονομικά τα παιδιά της κατά τη διάρκεια της ζωής της και είχε ήδη προνοήσει γι’ αυτά».

Προτάσεις στον πρίγκιπα Άντριου για νέες συνεντεύξεις εφ’ όλης της ύλης

Την ίδια ώρα, πληροφορίες βρετανικών ΜΜΕ αναφέρουν ότι δύο αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα προσέγγισαν τον πρίγκιπα Άντριου για να μετάσχει σε μια νέα εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο «ξεπεσμένος» δούκας της Υόρκης σκέφτεται να παρουσιάσει τη «δική του εκδοχή», ελπίζοντας να αντιστρέψει την αρνητική δημοσιότητα μετά την καταστροφική του συνέντευξη προ τριετίας στην εκπομπή Newsnight του BBC για τις σχέσεις του με τον καταδικασμένο παιδεραστή Τζέφρι Επστάιν.

Ο πρίγκιπας Άντριου έχασε τους στρατιωτικούς του τίτλους και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον δημόσιο βίο μετά τη συμφωνία για την καταβολή 12 εκατομμυρίων λιρών στη Βιρτζίνια Ρόμπερτε Τζιούφρε, ένα από τα θύματα του Επστάιν, όταν ήταν ανήλικη στιε ΗΠΑ, για να μην πάνε στο δικαστήριο οι καταγγελίες της ότι δέχθηκε σεξουαλική επίθεση από τον δούκα της Υόρκης. Πρόσφατα βρετανικές εφημερίδες ανέφεραν ότι ο πρίγκιπας Άντριου αντιστέκεται στις πιέσεις του Καρόλου να μετακομίσει από το Royal Lodge των 30 δωματίων στο κάστρο Ουίνδσορ, όπου ζούσε από το 2004 με την πρώην σύζυγό του, Σάρα Φέργκιουσον, στο Frogmore Cottage, το σπίτι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στην Αγγλία από το οποίο τους έκανε έξωση ο βασιλιάς.

Ο Κάρολος μοιράζει τίτλους αντί για χρήματα

Τον τίτλο του δούκα του Εδιμβούργου απένειμε ο βασιλιάς Κάρολος, στον μικρότερο αδερφό του, πρίγκιπαΈντουαρντ, με αφορμή τα 59α γενέθλιά του. Λίγο πριν την στέψη του στις 6 Μάίου, ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται πως θέλει να «στρώσει» λίγο τα πράγματα στη βασιλική οικογένεια και προκειμένου να τα έχει καλά με όλους, έχει αρχίσει να μοιράζει τίτλους. Αυτό ξεκίνησε με την αλλαγή στη σελίδα της βασιλικής οικογένειας στους τίτλους των παιδιών του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Συγκεκριμένα, ενώ μέχρι πρότινος, τα παιδιά των Σάσεξ, ονομάζονταν κύριος και δεσποινίς Μαουντμπάντεν, ο βασιλιάς τους παραχώρησε τους τίτλους «πρίγκιπας» και «πριγκίπισσα».

Ο πρίγκιπας Έντουαρντ παίρνει τον τίτλο του πατέρα του

Και τώρα, συνέχισε, δίνοντας στον μικρότερο αδερφό του, τον Έντουαρντ, τον τίτλο που ανήκε στον πατέρα τους, πρίγκιπα Φίλιππο, δούκας του Εδιμβούργου. Η σύζυγός του Σόφι, που σήμερα είναι κόμισσα του Ουέσεξ, θα γίνει δούκισσα του Εδιμβούργου, ενώ ο γιος τους, Τζέιμς, υποκόμης Σέβερν, θα είναι από σήμερα γνωστός ως κόμης του Ουέσεξ - ο προηγούμενος τίτλος του πατέρα του. Όσο για την κόρη της οικογένειας, θα παραμείνει, Λαίδη Λουίζ Μαουντμπάτεν Ουίνδσορ. Ο αρχαίος και διάσημος τίτλος του δούκα του Εδιμβούργου δόθηκε στον πρίγκιπα Φίλιππο από τη βασίλισσα Ελισάβετ όταν παντρεύτηκαν το 1947. Ο πρίγκιπας Έντουαρντ ήταν εξαιρετικά κοντά στον πατέρα του και τα τελευταία χρόνια ανέλαβε μεγάλο μέρος του έργου του με το πρόγραμμα απονομής των βραβείων «Δούκας του Εδιμβούργου».

Το παρασκήνιο με την απονομή του τίτλου - Γιατί άργησε τόσο να τον δώσει ο βασιλιάς Κάρολος

Όταν παντρεύτηκε με τη Σόφι το 1999, ανακοινώθηκε πως θα έπαιρνε τον τίτλου του δούκα του Εδιμβούργου, μετά τον θάνατο του Φιλίππου.

Αυτό συνέβη πριν από δύο χρόνια, ωστόσο, και έκτοτε υπήρξαν πολλά πηγαινέλα στο παρασκήνιο σχετικά με το θέμα. Το ζήτημα για το παλάτι του Μπάκιγχαμ ήταν πως ο Έντουαρντ είναι πλέον 13ος στη σειρά διαδοχής του θρόνου και θα διολισθήσει ακόμη πιο κάτω με την πάροδο των χρόνων όταν τα παιδιά του πρίγκιπα και της πριγκίπισσας της Ουαλίας μεγαλώσουν και αποκτήσουν τις δικές τους οικογένειες. Υπήρχε η ανησυχία πως οι ανώτεροι τίτλοι που συνδέονται με ένα έθνος του Ηνωμένου Βασιλείου θα μεταβιβάζονταν σε έναν όλο και πιο νεαρό κλάδο της οικογενειακής γραμμής.

Έτσι, όταν ο Φίλιππος πέθανε τον Απρίλιο του 2021, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν πως ο τίτλος είχε επιστρέψει στην μονάρχη – και αυτό συνέχισε να ισχύει και όταν η βασίλισσα Ελισάβετ πέθανε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Κάποια στιγμή μάλιστα, είχε πέσει στο τραπέζι η ιδέα ο βασιλιάς να κρατήσει τον τίτλο μόνιμα, αλλά πολλοί θεώρησαν πως θα ήταν λάθος να μην τιμήσουν την επιθυμία του πρίγκιπα Φίλιππου και να ευχαριστήσουν τον'Εντουαρντ για την αδιάκοπη δουλειά που έχει κάνει για λογαριασμό της μοναρχίας τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved