Βασιλιάς Κάρολος: Αυτή είναι η ημερομηνία της στέψης του – Όσα θα συμβούν
VIP Life

Βασιλιάς Κάρολος: Αυτή είναι η ημερομηνία της στέψης του – Όσα θα συμβούν

Στέψη Καρόλου:Το 1953, όταν είδε τη μητέρα του να ενθρονίζεται, ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν μόλις 4 ετών. Οι αναμνήσεις του ξεκινούν από το προηγούμενο βράδυ, όταν η Ελισάβετ τού είπε καληνύχτα φορώντας το στέμμα για να συνηθίσει το βάρος του. Σχεδόν εβδομήντα χρόνια μετά, το Σάββατο 6 Μαΐου 2023, στο αβαείο του Ουέστμινστερ, ο ίδιος θα στεφθεί βασιλιάς Κάρολος III και η Καμίλα βασιλική σύζυγος, η πρώτη από το 1937.

Αν και είναι μια τελετή που γίνεται εδώ και περίπου έναν αιώνα, για την ενθρόνιση του νέου μονάρχη θα υιοθετηθεί μια ελαφρώς διαφορετική προσέγγιση, η οποία αρμόζει περισσότερο στους σύγχρονους καιρούς και αντανακλά τη νέα εποχή που εγκαινιάζεται στη Βρετανία.

ΩΡΑ ΠΑ ΑΛΛΑΓΗ

Η στέψη θα τελεστεί από τον αρχιεπίσκοπο του Κάντερμπουρι, Τζάστιν Γουέλμπι, βάσει πολύ συγκεκριμένων πρωτοκόλλων, που έχουν μείνει ανέγγιχτα από το 1066, όταν ο Γουλιέλμος ο Κατακτητής στέφθηκε βασιλιάς.

Ο Κάρολος «θα ευλογηθεί, θα χριστεί και θα καθαγιαστεί» ως μονάρχης και θα γίνει ο 40ός Βρετανός βασιλιάς που στέφεται στο αβαείο. Εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου θα κατακλύσουν τους δρόμους του Λονδίνου αυτή την ημέρα, που αναμένεται πολύ διαφορετική από εκείνη της στέψης της Ελισάβετ. «Δεν θα γίνει στην κλίμακα και με τα θεάματα του 1953. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν κατάλληλο για τη σύγχρονη εποχή», ανέφερε μια πηγή στο Hello! Προσθέτοντας ότι η τελετή θα είναι «μικρότερη σε διάρκεια και πιο μαζεμένη».

Σε επίσημη ανακοίνωσή του, το παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε: «Η στέψη θα αντανακλά το ρόλο του βασιλιά στο σήμερα και τη δέσμευσή του για το αύριο, έχει όμως πάντα τις ρίζες της στις μακροχρόνιες παραδόσεις της μοναρχίας».

Αντίθετα από την Ελισάβετ, που είχε στεφθεί μπροστά σε 8.000 καλεσμένους από 129 έθνη, ο Κάρολος, σεβόμενος τα νέα πρωτόκολλα υγείας, αλλά και επειδή δεν θέλει ένα τόσο μεγάλο event, θα έχει για κοινό στο αβαείο 2.000 άτομα. Εκατομμύρια άνθρωποι προβλέπεται ότι θα παρακολουθήσουν την τελετή στην τηλεόραση τη στέψη της μητέρας του ωστόσο παρακολούθησαν 27 εκατομμύρια μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, σε μια εποχή που η κατοχή τηλεόρασης θεωρούνταν πολυτέλεια.

Αν και η λίστα των καλεσμένων δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη, εκτός από την ευρύτερη οικογένεια του νέου μονάρχη, αναμένεται να δώσουν το «παρών» στο αβαείο ηγέτες χωρών που ανήκουν στην Κοινοπολιτεία, πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών καθώς και γαλαζοαίματοι από όλο τον κόσμο. Σε αντίθεση με το 1953 που είχε διάρκεια πάνω από τρεις ώρες, η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί αυστηρά εντός μιας ώρας. Ομοίως, το ντύσιμο των καλεσμένων θα είναι λιγότερο επίσημο και είναι πιθανότερο να φορούν κοστούμια και τουαλέτες από τηβέννους και στολές, όπως τους είχε ζητηθεί στη στέψη της Ελισάβετ, στην οποία οι άντρες εμφανίστηκαν με περικνημίδες και οι γυναίκες με τιάρες. Το ιστορικό γεγονός θα συμπέσει με τα 4α γενέθλια του Άρτσι, εγγονού του βασιλιά και γιου του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ, οι οποίοι δεν πιστεύεται ότι θα παραστούν.

Πηγή: Hello

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved