Καμίλα: Το προφίλ της γυναίκας που κατάφερε να γίνει βασίλισσα
VIP Life

Καμίλα: Το προφίλ της γυναίκας που κατάφερε να γίνει βασίλισσα

Θα τρίζουν τα κόκαλα της Νταϊάνα μετά το... προσκλητήριο για τη στέψη, όχι μόνο του Καρόλου, ως βασιλιά, αλλά και της Καμίλα, η οποία θα δει τον εαυτό της βασίλισσα της Βρετανίας!

Μια μεγάλη έκπληξη έκρυβε η αποκάλυψη της πρόσκλησης για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου τον ερχόμενο Μάιο. Η Καμίλα θα έχει τον τίτλο της βασίλισσας. Η Καμίλα ανήκε πάντα στη βρετανική ελίτ, ως σύντροφος του Καρόλου πριν από τον γάμο του με την Νταϊάνα, αλλά και ύστερα, με τον γάμο της με τον Πάρκερ.

Στη συνέχεια μπήκε σε μια γκρίζα ζώνη: Ήταν η ερωμένη του πρίγκιπα Καρόλου, κρυφή μεν, αλλά το ήξεραν όλοι... Το μεγάλο μυστικό του βρετανικού παλατιού, που δεν ήταν καθόλου μυστικό, αλλά κάτι γνωστό σε όλους, εντός και εκτός βρετανικών συνόρων.

Χιλιάδες πρωτοσέλιδα

Οι tabloids έγραφαν από το πρωί μέχρι το βράδυ και από το βράδυ μέχρι το πρωί για την Καμίλα και την κρυφή της σχέση με τον Κάρολο. Στη συνέχεια ήρθε το διαζύγιο Καρόλου-Νταϊάνα, φέρνοντας φουρτούνες στο παλάτι και ακόμη πιο μαύρα δημοσιεύματα για την επίσημη πλέον ερωμένη, την ώρα που η Νταϊάνα είχε αρχίσει να μιλά και να περιγράφει σε συνεντεύξεις της πώς η ζωή της είχε γίνει κόλαση από αυτήν τη γυναίκα. Και μετά, η Νταϊάνα έφυγε από τη ζωή...

Η Καμίλα συνέχισε να είναι στο στόχαστρο, οι ιστορίες για το πώς υπήρξε το τρίτο πρόσωπο σε αυτόν το γάμο, πριν καν ξεκινήσει, ανακυκλώνονταν, τα δημοσιεύματα συνέχιζαν να είναι μαύρα. Τα χρόνια πέρασαν, η σχέση Καρόλου-Καμίλα έγινε επίσημη, ήρθε και ο γάμος, και ξαφνικά η σημερινή βασίλισσα των Βρετανών, καθώς έγινε ένα από τα πιο ενεργά μέλη της βρε τανικής βασιλικής οικογένειας, άρχισε να κερδίζει τις καρδιές των Βρετανών. Τα δημοσιεύματα άλλαξαν. Το παρελθόν δεν σβήστηκε, αλλά στην επικαιρότητα το όνομα της Καμίλα απασχολούσε για τις φιλανθρωπικές της εκδηλώσεις, αλλά και το χιούμορ της, την άνεσή της.

«Η Καμίλα φταίει για όλα»: Οι κατηγορίες του πρίγκιπα Χάρι για τη μητριά του

Ο πρίγκιπας Χάρι υποστήριξε στο βιβλίο του ότι αυτή η αντιστροφή του τύπου δεν ήταν τυχαία. Έδειξε την Καμίλα ως το πρόσωπο εκείνο που πούλησε γη και ύδωρ στον Τύπο και εν προκειμένω τα μυστικά του παλατιού και ειδικά τα μυστικά του Χάρι και της Μέγκαν, με αντάλλαγμα κάποιες «αγιογραφίες» σε περιοδικά και εφημερίδες. Ακόμη και αυτός ο ισχυρισμός του Χάρι δεν φάνηκε πάντως να πλήπει την εικόνα της Καμίλα και πολύ περισσότερο την υποστήριξη του Καρόλου στο πρόσωπό της, ο οποίος την επέβαλε στο παλάτι, τη στήριξε και τη στηρίζει. Και φθάνει στο σήμερα, που πλέον η Καμίλα θα αποκαλείται βασίλισσα και όχι απλά βασιλική σύζυγος, όπως αποκαλύπτεται από την πρόσκληση της στέψης του βασιλιά.

Από παρίας.... Βασίλισσα!

Η «ζεστή, διασκεδαστική και φιλική» Καμίλα, παρόλο που κάποτε ήταν παρίας, με την οποία η Ελισάβετ Β’ δεν ήθελε να έχει καμία σχέση, σήμερα κέρδισε τιε καρδιές του έθνους. Ολοκλήρωσε μια εκπληκτική μεταμόρφωση από βασιλική ερωμένη σε βασίλισσα σύζυγο του βασιλιά Καρόλου Γ -και τώρα η Καμίλα θα είναι τελικά γνωστή ως η Μεγαλειότητά της, η Βασίλισσα. Και όλα αυτά, ενώ υπήρξε μια εποχή που ο τίτλος που θα αποκτούσε η 75χρονη σήμερα Καμίλα ήταν ασαφής, αμφιλεγόμενος και θεωρούνταν σχεδόν σίγουρο ότι όταν έρθει η ώρα να ανέβει ο Κάρολος στον θρόνο εκείνη θα είναι απλά μια πριγκίπισσα. Χρειάστηκε χρόνος για να συμφιλιωθεί το έθνος με τη μελλοντική βασί λισσα μετά τον θάνατο τηε Νταϊάνα το 1997, και όταν η Καμίλα παντρεύτηκε τον Κάρολο το 2005 το θέμα του μελλοντικού της τίτλου αποτέλεσε σημείο διαφωνίας.

Η ανακοίνωση της βασίλισσας Ελισάβετ και το ξεκάθαρο μήνυμα στήριξής της στην Καμίλα

Εκείνη την εποχή, η καθοδήγηση του παλατιού έλεγε ότι θα είναι γνωστή μόνο ως «πριγκιπική σύζυγος», μέχρι που η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έβαλε τέλος στην αβεβαιότητα ετών σχετικά με το θέμα, διαβεβαιώνοντας το μελλοντικό καθεστώς της Καμίλα σε μια ιστορική δήλωσή της, ενόψει -τότε- του Πλατινένιου Ιωβηλαίου της. Στην αιφνιδιαστική ανακοίνωσή της τον Φεβρουάριο του 2022, η βασίλισσα Ελισάβετ δήλωσε ότι ήταν «ειλικρινής επιθυμία» της να αναγνωριστεί πλήρως η νύφη της όταν ο Κάρολος γίνει βασιλιάς.

Η πρόσκληση για τη στέψη μαρτύρησε τον νέο τίτλο της Καμίλα

Η πρώτη ένδειξη ότι το μακροχρόνιο όνειρο του βασιλιά να έχει τη σύζυγό του στεφανωμένη βασίλισσα στο πλευρό του επρόκειτο τελικά να πραγματοποιηθεί ήρθε στη διατύπωση της ίδιας της πρόσκλησης για τη στέψη:

«Η στέψη των Μεγαλειοτήτων τους βασιλιά Καρόλου Γ’ και βασίλισσας Καμίλα».

Οι αξιωματούχοι έδωσαν στη δημοσιότητα μια εικόνα τη; περίτεχνα εικονογραφημένης Πρόσκλησης, που θα αποσταλεί αργότερα αυτόν τον μήνα σε 2.000 καλεσμένους, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει μια πολυπόθητη θέση στο Αββαείο του Γουέστμινστερ στις 6 Μάίου. Ερωτηθείς σχετικά με τον τίτλο -όταν το ίδιο το συνοδευτικό δελτίο Τύπου εξακολουθούσε να αναφέρεται στην Καμίλα ως «βασιλική σύζυγο»-, ένας ανώτερος βασιλικός σύμβουλος επιβεβαίωσε: «Ήταν λογικό να αναφέρεται η Μεγαλειότητά της ως βασιλική σύζυγος κατά τους πρώτους μήνες της βασιλείας της Αυτού Μεγαλειότητας, για να γίνει διάκριση από την Αυτού Μεγαλειότητα Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Η βασίλισσα Καμίλα είναι ο κατάλληλος τίτλος για να πλαισιώσει τον βασιλιά Κάρολο στην πρόσκληση.

Η στέψη είναι η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το “Βασίλισσα Καμίλα” επισήμως.Όλες οι προηγούμενες βασίλισσες σύζυγοι ήταν γνωστές ως βασίλισσες συν το μικρό τους όνομα». Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την απίστευτη πορεία της Καμίλα για περισσότερες από πέντε δεκαετίες, από τη ρομαντική σχέση με τον Κάρολο σε ερωμένη και τελικά σε σύζυγο του βασιλιά, και θα ολοκληρωθεί με την επίσημη στέψη της σε βασίλισσα μαζί με τον νέο μονάρχη.

Όταν η βασίλισσα Ελισάβετ δεν ήθελε ούτε να βλέπει την Καμίλα μπροστά της

Η τωρινή εικόνα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πώς αντιμετωπίστηκε η Καμίλα τα πρώτα χρόνια της σχέσης της με τον Κάρολο, καθώς ακόμη και η εκλιπούσα βασίλισσα, αρχικά, δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζί της. Μόλις 12 μήνες μετά το δυστύχημα στο Παρίσι, στο οποίο σκοτώθηκε η πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο Κάρολος πήγε να δει τη μητέρα του, αναζητώντας έγκριση και υποστήριξη για τη σχέση του με την Καμίλα, την τότε κυρία Πάρκερ Μπόουλε. Δεν ήταν μια ευτυχής συνάντηση.

Όπως είπε τότε ένας υψηλά ιστάμενος βασιλικός έμπιστος στην «Daily Mail»: «Η βασίλισσα είπε στον γιο της ότι δεν ήθελε ποτέ να μιλήσει γι’ αυτή την κακιά γυναίκα και ότι δεν ήθελε να έχει καμία σχέση μαζί της». Ωστόσο, η εκλιπούσα μονάρχης υποστήριξε προσωπικά τη «βασίλισσα Καμίλα» στο τέλος, αποδεχόμενη την πρώην ερωμένη του Καρόλου ως σεβαστό μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Ο τίτλος που της είχαν υποσχεθεί όταν παντρεύτηκε τον Κάρολο

Η αλλαγή πάντως της στάσης του παλατιού αντικατοπτρίζει και επισφραγίζει την αξιοσημείωτη μεταμόρφωση της Καμίλα στην αγάπη του έθνους. Όταν παντρεύτηκε τον τότε πρίγκιπα της Ουαλίας το 2005 σε μια πολιτική τελετή –στην οποία η βασίλισσα Ελισάβετ αρνήθηκε να παραστεί-, ανακοινώθηκε ότι η Καμίλα «σκόπευε» να αποκαλείται πριγκιπική σύζυγος, όταν ο Κάρολος θα ανέβαινε στον θρόνο. Η χρήση της λέξης «σκόπευε» είχε σχεδιαστεί για να δώσει στους βασιλικούς βοηθούς περιθώριο ελιγμών, αλλά εκείνη την εποχή πολλοί εξακολουθούσαν να την κατηγορούν για τη διάλυση του γάμου του Καρόλου με την Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας. Έκτοτε, ωστόσο, η Καμίλα, 75 ετών, έχει κερδίσει πολλούς με τη ζεστασιά της, την αίσθηση του χιούμορ, την έλλειψη παραπόνων, το έργο της υπέρ των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και την προώθηση της φιλαναγνωσίας.

«Θέμα τιμής» για τον Κάρολο ο νέος τίτλος

Ένας βασιλικός σύμβουλος δήλωσε: «Ο Κάρολος το έβλεπε πάντα ως θέμα τιμής. Είναι βασιλιάς, οπότε, ωε εκ τούτου, προκύπτει ότι η σύζυγός του πρέπει να είναι βασίλισσα. Είναι μάλλον σαν να λες σε κάποια ότι δεν μπορεί να είναι γνωστή ως κυρία τάδε. Εξαρτάται εξ ολοκλήρου από αυτούς αν θα επιλέξουν να τους αποκαλούν έτσι, αλλά εξακολουθεί να είναι θεμελιωδώς δικαίωμά τους να το κάνουν».

Τι δείχνουν οι έρευνες για τη δημοτικότητα της Καμίλα

Τον Φεβρουάριο του 2022, μια δημοσκόπηση της JL Partners για λογαριασμό της Mail σε περισσότερους από 1.000 ενήλικες διαπίστωσε ότι οι Βρετανοί υποστηρίζουν με ενθουσιασμό το «Βασίλισσα Καμίλα» -με διαφορά δύο προς ένα. Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 55% των ανθρώπων υποστηρίζει την κίνηση, σχεδόν διπλάσιο από το 28% που ήταν αντίθετο. Ωστόσο, το κοινό εξακολουθεί να πιστεύει ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα θα ήταν η καλύτερη βασίλισσα. Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι πιστεύουν ότι οι απόψεις τους για την Καμίλα έχουν γίνει πιο θετικές τα τελευταία δέκα χρόνια και μετά το θάνατο της Νταϊάνα το 1997.

Πηγή: Λοιπόν

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved