Πρίγκιπας Τζορτζ: Λίγο πριν το επόμενο βήμα της εκπαίδευσής του – Η ακαδημαϊκή παράδοση
VIP Life

Πρίγκιπας Τζορτζ: Λίγο πριν το επόμενο βήμα της εκπαίδευσής του – Η ακαδημαϊκή παράδοση

Σε όποιο σχολείο κι αν φοιτήσει, το επόμενο στάδιο της εκπαίδευσης του πρίγκιπα Τζορτζ θα αποτελέσει κλειδί για την προετοιμασία του ως μελλοντικού επικεφαλής του κράτους.

Τα σχολικά του χρόνια θα διαμορφώσουν το χαρακτήρα και τις εμπειρίες του, ενώ θα τον κάνουν μέρος της βασιλικής ιστορίας, όπως ακριβώς συνέβη με τον πατέρα του, πρίγκιπα της Ουαλίας, και τον παππού του, βασιλιά Κάρολο, ο οποίος φοίτησε στο Gordonstoun στη Σκοτία, όπως και ο πατέρας του, ο δούκας του Εδιμβούργου.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ξεκίνησε τις σπουδές του στο Eton το 1995, όταν ήταν 13 ετών, και αποφοίτησε το 2000 έχοντας αριστεύσει σε τρεις τομείς, γεωγραφία, ιστορία της τέχνης και βιολογία.

prigkipas-tzortz-(1).jpg

Συνέχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο του Σεντ Αντριους, πάνω στην ιστορία της τέχνης. Ο αδελφός του, δούκας του Σάσεξ, πήγε επίσης στο Eton, σημειώνοντας όμως μέτριες επιδόσεις σε τέχνη και γεωγραφία. Άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας που υπήρξαν μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου είναι ο νέος δούκας του Εδιμβούργου -ο νεότερος αδελφός του βασιλιά Κάρολου, πρίγκιπας Έντουαρντ- και οι εγγονοί του πρίγκιπα Μάικλ του Κεντ και της πριγκίπισσας Μαργαρίτας, Άρθουρ και Σάμιουελ Τσάτο.

prigkipas-tzortz-(3).jpg

To Eton παρακολούθησαν ακόμα ο θείος του Ουίλιαμ και του Χάρι, κόμης Σπένσερ, οι πρωθυπουργοί Μπόρις Τζόνσον, Ντέιβιντ Κάμερον, Χάρολντ Μακμίλαν και Ουίλιαμ Γκλάντστοουν, οι συγγραφείς Τζορτζ Οργουελ και Ίαν Φλέμινγκ, οι ηθοποιοί Ντέμιαν Λιούις, Ντόμινικ Γουέστ και Τομ Χίντλστον και ο τηλεοπτικός εξερευνητής Μπέαρ Γκριλς

Πηγή Hello

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved