Οι παραξενιές του βασιλιά Καρόλου: Το δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο & τι ζητά για τα κορδόνια του

Βασιλιάς Κάρολος

VIP Life

Οι παραξενιές του βασιλιά Καρόλου: Το δαχτυλίδι στο μικρό δάχτυλο & τι ζητά για τα κορδόνια του

Ο τίτλος του «κακομαθημένου πρίγκιπα» δεν ακολουθεί τυχαία τον Βασιλιά Κάρολο από τα γεννοφάσκια του. 

Γιατί χρειάζεται να ρωτήσει μόλις έναν από τους εκατοντάδες ανθρώπους που έχουν δουλέψει τα τελευταία 75 χρόνια στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για να σου πει τουλάχιστον δέκα παραξενιές που έχει από τότε που ήταν πολύ μικρός σε ηλικία.

1677778529203-753139034-karolos-(5).webp

Απαιτητικός, σταθερός στη ρουτίνα του και ιδιαίτερα προσεκτικός σε κάθε λεπτομέρεια της εμφάνισής του, ο βασιλιάς Κάρολος θέλει τα πάντα να είναι στην εντέλεια κατά τη διάρκεια της ημέρας του.

Όπως έχει αναφέρει κατά το παρελθόν ο άλλοτε μπάτλερ της βασίλισσας Ελισάβετ και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Paul Burrell, ο Κάρολος ήθελε να σιδερώνουν μέχρι και τα κορδόνια των παπουτσιών του.
«Οι πιτζάμες του σιδερώνονται κάθε πρωί, το ίδιο και τα κορδόνια του, το βούλωμα της μπανιέρας πρέπει να είναι σε συγκεκριμένη θέση και η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι χλιαρή στη μισογεμάτη μπανιέρα» είχε αναφέριε ο ίδιος άνθρωπος.

karolos.jpg

Οι απαιτήσεις του αυξάνονται κάθε φορά που ο βασιλιάς Κάρολος επισκέπτεται κάποιον φίλο του και διανυκτερεύει στο σπίτι του. Γιατί εκτός από το ειδικό μενού του πρωινού του πριν φτάσει ο ίδιος λέγεται ότι στέλνει ένα φορτηγάκι με τα υπάρχοντά του στα εξοχικά των φίλων του πριν από την άφιξή του.

Το δαχτυλίδι στο μικρό δαχτυλάκι

Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι δεν το αποχωρίζεται ποτέ από το χέρι του και παρ' όλο που κάποιοι περίμεναν πως μετά τη στέψη θα το έβγαζε καθώς φέρει τα διακριτικά αρχικά του προηγούμενου τίτλου του πρίγκιπα της Ουαλίας, εκείνος συνεχίζει και το φοράει.

Η ιστορικός κοσμημάτων Helen Dimmick είχε μιλήει για το θέμα στο βρετανικό HELLO για την ιστορία πίσω από το ιδιαίτερο δαχτυλίδι, το οποίο μπορεί να προστεθεί στις τόσες παραξενιές που έχει.

1700044410357-691984531-karolos-(1).webp

Όπως είχε πει: «Από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 ο βασιλιάς Κάρολος Γ' έχει φωτογραφηθεί φορώντας ένα δαχτυλίδι στο μικρότερο δάχτυλο του αριστερού του χεριού... Για τον τότε πρίγκιπα της Ουαλίας αυτό ήταν ένα πολύ προσωπικό και συμβολικό κόσμημα - η πολύτιμη οβάλ στεφάνη από κίτρινο χρυσό είναι χαραγμένη με το εραλδικό σήμα του, που αποτελείται από τρία φτερά στρουθοκαμήλου που αναδύονται από ένα χρυσό στέμμα, ενώ η κορδέλα από κάτω φέρει το σύνθημα "Ich Dien, δηλαδή "Υπηρετώ"... Καταλαβαίνουμε ότι αυτό ακριβώς το δαχτυλίδι ήταν δώρο για τον βασιλιά Κάρολο από τον θείο του, τον πρίγκιπα Εδουάρδο Δούκα του Ουίνδσορ, τον προηγούμενο πρίγκιπα της Ουαλία...

karolos-(2).jpg

Από την εποχή των Φαραώ, ιστορικά το δαχτυλίδι έπαιζε σημαντικό ρόλο στην πιστοποίηση της γνησιότητας των εγγράφων, καθώς το σκαλισμένο ατομικό οικόσημο άφηνε ένα μόνιμο σημάδι σε οποιοδήποτε μαλακό κερί ή πηλό. Μερικές φορές γνωστό ως "δαχτυλίδι των κυρίων", τις τελευταίες δεκαετίες οι γυναίκες είναι εξίσου πιθανό να υιοθετήσουν το στιλ. Εξακολουθούν ωστόσο να θεωρούνται σύμβολο κοινωνικής καταξίωσης, που ενσαρκώνεται από την εθιμοτυπία να χαρίζουν σε ένα παιδί στα 21α γενέθλιά του ένα δαχτυλίδι με το οικόσημο της οικογένειας, όταν "ενηλικιωθεί" και έχει την εξουσία να χρησιμοποιεί το οικόσημο».

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved