Bασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα Β - Ανακοίνωσε την παραίτηση της από τον θρόνο
VIP Life

Bασίλισσα της Δανίας Μαργαρίτα Β - Ανακοίνωσε την παραίτηση της από τον θρόνο

Να αποποιηθεί του θρόνου υπέρ του γιού της και διαδόχου της αποφάσισε η Μαργαρίτα Β της Δανίας σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού.

Η Μαργαρίτα Β ήταν η μακροβιότερη γυναίκα μονάρχης μετά τον θάνατο της Ελισάβετ Β΄του Ηνωμένου Βασιλείου και ανέβηκε στον θρόνο στις 14 Ιανουαρίου του 1972, διαδεχόμενη τον πατέρα της Φρειδερίκο Θ.

Ήταν επίσης η πρώτη γυναίκα βασίλισσα της Δανίας από το 1412

Η Μαργαρίτα Αλεξανδρινή Θόρχιλντουρ Ίνγκριντ γεννήθηκε στις 16 Απριλίου 1940 στα Ανάκτορα Αμάλιενμποργκ της Κοπεγχάγης ως πρώτο παιδί του μετέπειτα Φρειδερίκου Θ΄ και της Ίνγκριντ της Σουηδίας.

Η Μαργαρίτα παντρεύτηκε τον Ενρί ντε Λαμπόρντ ντε Μονπεζά το 1967 και μαζί απέκτησαν δύο παιδιά: τον Φρειδερίκο, Διάδοχο Πρίγκιπα της Δανίας (1968-), ο οποίος παντρεύτηκε τη Μαίρυ Ντόναλντσον και απέκτησαν 4 παιδιά. Ο δεύτερος γιος της ονομάστηκε Ιωακείμ ο οποίος παντρεύτηκε την Αλεξάνδρα Μάνλεϊ με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά.

Η ίδια ανακοίνωσε τη παραίτηση της στο ετήσιο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της την τελευταία ημέρα του 2023. Η παραίτηση της θα ισχύσει στις 14 Ιανουαρίου 2024, 52 χρόνια μετά την ανάρρηση της στον θρόνο.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved