Βασίλισσα Μαργαρίτα: Η στέψη του διαδόχου της στον θρόνο και το τελετουργικό της ιστορικής μέρας
Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας μετράει μέρες μέχρι να αποχωρήσει και επίσημα από τον θρόνο
ndp photo
VIP Life

Βασίλισσα Μαργαρίτα: Η στέψη του διαδόχου της στον θρόνο και το τελετουργικό της ιστορικής μέρας

Η βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας είναι έτοιμη να παραιτηθεί από τα καθήκοντά της και να παραχωρήσει τον θρόνο της στον γιο της, Frederik

Η επίσημη παραίτηση της βασίλισσας θα γίνει την Κυριακή 14 Ιανουαρίου και οι προετοιμασίες έχουν πάρει φωτιά, καθώς ο αγαπημένος της γιος ετοιμάζεται να την διαδεχτεί.

Ποιο θα είναι το πρόγραμμα για τη στέψη;

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έχει προγραμματιστεί κάποια επίσημη τελετή για τη στέψη του νέου μονάρχη, αλλά στο παλάτι προτίμησαν να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο τελετουργικό για την ιστορική μέρα.

Στις 2 (τοπική ώρα), η βασίλισσα Μαργαρίτα θα παραιτηθεί και επίσημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αξίζει να σημειώσουμε πως το συγκεκριμένο γεγονός θα γίνει πρώτη φορά μετά από 900 ολόκληρα χρόνια.

Στις 3, ο Frederik θα ανακηρυχθεί βασιλιάς από το παλάτι Christiansborg. Με τη στέψη του νέου μονάρχη, η γυναίκα του πριγκίπισσα Mary θα γίνει βασίλισσα, ενώ ο πρωτότοκος γιος του θα κληρονομήσει τον τίτλο «διάδοχος πρίγκιπας Christian της Δανίας».

Στις 5, θα γίνει η μεταφορά των βασιλικών λαβάρων. Η διαδρομή που θα ακολουθηθεί είναι από το παλάτι Christian IX στο Frederik VIII στο Amalienborg όπου θα μετακομίσουν ο νέος βασιλιάς και η βασίλισσα.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved