Κώστας Στεφανής: Οι δυσκολίες και η στήριξη από τους ηθοποιούς
Media

Κώστας Στεφανής: Οι δυσκολίες και η στήριξη από τους ηθοποιούς

Η πρεμιέρα του Traction έγινε το φθινόπωρο του 1998, με τον Κώστα Στεφανή να κατορθώνει το ακατόρθωτο για τα μέχρι τότε δεδομένα.

Ήταν η πρώτη εκπομπή που δεν έβγαινε σε πλατό και αυτό από μόνο του ήταν καινοτόμο. Ο Κώστας Στεφανής μιλάει στο περιοδικό People για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε αλλά και για τους επώνυμους καλεσμένους και τη στήριξη τους στην προσπάθειά του αυτή.

«Ήμασταν η πρώτη εκπομπή του Mega που δεν έβγαινε από πλατό. Στην αρχή ήθελαν να καλωσορίζω τους τηλεθεατές από ένα στούντιο και μετά να προβάλλονται τα βίντεο, κάτι που αρνήθηκα. Εμένα δεν με ενδιέφερε να κάνω τον παρουσιαστή. Ήθελα να είμαι στο δρόμο και, ουσιαστικά, έφερα μια νέα εποχή στην τηλεόραση: εκπομπή χωρίς πλατό. Στο πρώτο μας επεισόδιο είχαμε καλεσμένο τον Νίκο Κακλαμανάκη, ο οποίος δυο χρόνια πριν είχε κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντας. Είχαμε βρεθεί στη Βάρκιζα, όπου έκανε τις προπονήσεις του. Μάλιστα, επειδή ήταν Νοέμβριος, είχα βάλει ειδική στολή και μπήκα στο νερό για να μου κάνει μαθήματα windsurfing. Μετά, βέβαια, το γύρισμα συνεχίστηκε στις Αλυκές Αναβύσσου, όπου κάναμε βόλτα με ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Τελικά, ο Νίκος αποδείχτηκε γουρλής. Και ήταν ιδιαίτερη τιμή για μας που ήρθε, καθώς το Traction ήταν μια νέα προσπάθεια και μια άγνωστη εκπομπή. Παρ’ όλα αυτά, ο Νίκος Κακλαμανάκης μας εμπιστεύτηκε, πράγμα που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Οι καλεσμένοι δεν ήταν εύκολη υπόθεση στην αρχή, διότι η δική μας εκπομπή στο Mega δεν είχε υπεύθυνο καλεσμένων. Οπότε, μοιραία, τους βρίσκαμε μόνοι μας. Εκείνη, όμως, την εποχή το Mega είχε πολλές σειρές και οι ηθοποιοί έρχονταν με χαρά στα γυρίσματα. Θυμάμαι τις πλάκες που κάναμε με τον Αλκι Κούρκουλο, ο οποίος επίσης ήταν οδηγός αγώνων. Ο ίδιος πέρασε καλά και μου έστειλε την Κατερίνα Λέχου. Εκείνη, με τη σειρά της, μου πρότεινε τον Κλέωνα Γρηγοριάδη. Με λίγα λόγια, οι άνθρωποι έμεναν ευχαριστημένοι και η εκπομπή έγινε αγαπητή από στόμα σε στόμα», είπε στο περιοδικό ο Κώστας Στεφανής.

Ύστερα από είκοσι χρόνια Traction, ο Κώστας έχει κάνει αληθινές φιλίες με κάποιους από τους καλεσμένους που πέρασαν από την εκπομπή. «Με τον Γιώργο Νινιό, που κάναμε ένα απίθανο γύρισμα με ένα Subaru Impreza, είμαστε φίλοι και πηγαίνουμε μαζί για τσίπουρα. Επίσης καλοί μου φίλοι είναι και ο Αλέκος Συσσοβΐτης, η Κατερίνα Λέχου, ο Αιμίλιος Χειλάκης, η Ιωάννα Παππά και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος. Οι διαπροσωπικές σχέσεις στην τηλεόραση δεν είναι εύκολες, αλλά υπάρχουν οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα». Οι καλεσμένοι του είναι πάντα ιδιαίτερα πρόσωπα που απασχολούν την επικαιρότητα. Από τον Σάκη Ρουβά και τη Σία Κοσιώνη μέχρι την Demy και τη Ζενεβιέβ Μαζαρί του Next Top Model του Next Top Model.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved