MasterChef: Ήρθε η ώρα να μάθεις τι είναι το παστινάκι, η μπαλοτίνα και άλλα που δεν καταλαβαίνεις
Media

MasterChef: Ήρθε η ώρα να μάθεις τι είναι το παστινάκι, η μπαλοτίνα και άλλα που δεν καταλαβαίνεις

MasterChef: Λεξικό της γαστρονομίας χρειάζονται και φέτος οι φανατικοί τηλεθεατές του ριάλιτι μαγειρικής, στην προσπάθεια τους να μάθουν όρους όπως νόρι, αροζάρω, ντάσι, παστινάκι, μηραντάδα και μπαλοτίνα.

Το γλωσσάρι της μαγειρικής κάθε χρόνο διευρύνεται, με τους παίκτες και τους κριτές να παρουσιάζουν πιάτα, τεχνικές και ορολογίες που κεντρίζουν σίγουρα το κοινό, το οποίο αναζητά τις άγνωστες γι’ αυτό λέξεις στο Ίντερνετ.


Για παράδειγμα, πόσες φορές ειδικά φέτος ακούσαμε από παίκτες να λένε ότι για το συγκεκριμένο πιάτο που παρουσίασαν σε τεστ δημιουργικότητας χρησιμοποίησαν νόρι ή έφτιαξαν σούπα παστινάκι;


Πιο συγκεκριμένα, τα νόρι είναι αποξηραμένα και ψημένα φύκια. Χρησιμοποιούνται σε πολλά πιάτα σούσι και ως κάλυμμα ή καρύκευμα για διάφορα πιάτα ζυμαρικών.

Οσο για τη σούπα παστινάκι, αυτή δεν είναι κάποιος τύπος σούπας, αλλά ένα φαγητό με βασικό πρωταγωνιστή το λεγόμενο parsnip στα αγγλικά, ένα μέχρι πρόσφατα παραγκωνισμένο λαχανικά που μοιάζει με καρότο και στην όψη και στη γεύση. Προσέξτε όμως, γιατί το παστινάκι είναι λίγο πιο γλυκό και αφήνει μια κρεμώδη επίγευση σαν από ξηρό καρπό.


Δες την ετυμολογία κι άλλων λέξεων, όπως την αποκαλύπτει το «TV Εθνος», που σίγουρα δεν καταλαβαίνεις όπως το «ζου», το «ντάσι», το «γιούζου» και πολλά ακόμη στη gallery που ακολουθεί

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved