Independent: Χρεοκοπία της Ελλάδας το 2012 βλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της Europe Economics
Media

Independent: Χρεοκοπία της Ελλάδας το 2012 βλέπει ο διευθύνων σύμβουλος της Europe Economics

Η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει το 2012 δηλώνει στην εφημερίδα Independent, ο Andrew Lilico, διευθύνων σύμβουλος της Europe Economics.

Πιστεύει ότι είναι αδύνατο να καταφέρει να αποπληρώσει το τεράστιο χρέος της καθώς οι τόκοι θα πολλαπλασιάζονται και θα φτάσουν το 12% του ΑΕΠ, το οποίο σημαίνει ότι μία χώρα υπό αυτές τις συνθήκες δεν έχει άλλη επιλογή από την χρεοκοπία.

Στην Ελλάδα, το δημόσιο χρέος προβλέπεται να φθάσει περίπου 170% του ΑΕΠ. Το φθηνότερο χρέος που η Ελλάδα μπορεί να αποκτήσει προέρχεται μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και αναμένεται να κοστίσει περίπου 5 έως 6%. "Έτσι, ακόμη και αν η ΕΕ ήταν πρόθυμη να αναλάβει το σύνολο των χρεών της , η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 10% του ΑΕΠ σε τοκοχρεολύσια. Φυσικά, η ΕΕ δεν πρόκειται να κάνει κάτι τέτοιο. Κανένα εύλογο επιτόκιο της αγοράς δεν θα είναι μικρότερο από το διπλάσιο του επιπέδου αυτού. Έτσι για να εξοφλήσει τα χρέη της, η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι πρόθυμη, για δεκαετίες, να αφιερώσει πολύ περισσότερο από το 10%, ίσως ακόμα και 20% του ΑΕΠ, απλά για να καταβάλλει τόκους". Διαβάστε όλο το άρθρο πατώντας εδώ: newscode.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved