24ωρη απεργία την Πέμπτη στο STAR - Στάση εργασίας στα υπόλοιπα κανάλια
Media

24ωρη απεργία την Πέμπτη στο STAR - Στάση εργασίας στα υπόλοιπα κανάλια

Άμεση καταβολή των οφειλόμενων από τις υπερωρίες, απόσυρση των αγωγών κατά των τεχνικών που συνδικαλίζονται και υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ζητά η Ένωση τεχνικών ιδιωτικής Τηλεόρασης.

Για τους τεχνικούς που εργάζονται στο STAR η απεργία θα είναι 24ωρη, ενώ στα υπόλοιπα κανάλια θα γίνει 5ωρη στάση εργασίας από τις 05:00 έως τις 10:00.

Η ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ έχει ως εξής:

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
από ώρα 05.00 π.μ. της Πέμπτης 23 Ιουνίου έως ώρα 05.00 π.μ. της Παρασκευής 24 Ιουνίου 2011 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό STAR CHANNEL
και
5ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
από ώρα 05.00 π.μ. της Πέμπτης 23 Ιουνίου έως ώρα 10.00 π.μ. της ίδιας μέρας Πέμπτης 23 Ιουνίου 2011 για όλους τους τεχνικούς που εργάζονται στους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας

απαιτούμε:
• Την υπογραφή ΣΣΕ που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
• Άμεση καταβολή και εξόφληση των οφειλόμενων αποζημιώσεων για υπερωριακή εργασία καθώς και των αποζημιώσεων για απασχόληση σε εξαιρέσιμες ημέρες στους εργαζόμενους τεχνικούς του σταθμού.
• Καταβολή οφειλομένων διαφορών αποδοχών λόγω εξέλιξης μισθολογικού κλιμακίου.
• Μη προώθηση εκ μέρους της εργοδοτικής πλευράς νέων ατομικών συμβάσεων εργασίας με τις οποίες επιβάλλονται περικοπές αποδοχών.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να παγιδευτεί από τους εκβιασμούς και τις απειλές. Οι τεχνικοί τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν τρομοκρατούνται.
Ο μόνος νόμος είναι το δίκιο τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, μέλη μας και μη, να μετέχουν στην απεργία με ακόμα μεγαλύτερη μαχητικότητα.

Προσωπικό ασφαλείας των εγκαταστάσεων και μηχανημάτων των επιχειρήσεων για την πρόληψη καταστροφών κατά την διάρκεια της απεργίας ορίζεται ένα συνεργείο την ημέρα, 1 μοντέρ την ημέρα, 1 άτομο ανά βάρδια στη ροή και 1 άτομο ανά βάρδια στο master control. Σε κάθε άλλη περίπτωση απαιτείται προηγούμενη άδεια του Διοικητικού Συμβουλίου και σε ενδεχόμενο που δοθεί, αυτό θα αναφέρεται ρητά.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved