Με δάκρυα στα μάτια κατέθεσε η σύζυγος του Άντη Χατζηκωστή
Media

Με δάκρυα στα μάτια κατέθεσε η σύζυγος του Άντη Χατζηκωστή

Με μια ιδιαίτερα σημαντική μαρτυρία, της συζύγου του Άντη Χατζηκωστή, η οποία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρια της, συνεχίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου η εκδίκαση της υπόθεσης για τη στυγερή δολοφονία του Διευθύνοντος Συμβούλου του Συγκροτήματος Δίας και της τηλεόρασης Σίγμα.


Η σύζυγος του θύματος Φωτεινή Παπαϊωάννου κατά την εξέτασή της, από την κατηγορούσα αρχή αποκάλυψε ότι ο κουμπάρος της, Χρίστος Ιωάννου, άλλως ''Τσάγκας'', αστυνομικός στην ΚΥΠ είχε προειδοποιήσει τον Αντη ότι περιήλθε στην αντίληψή του πληροφορία πως κάποιοι θα πειράξουν κάποιο διευθυντή του Σίγμα και ο Άντης του είπε επί λέξη ότι είναι ''πελλάρες''.
Σε ερώτηση της υπεράσπισης αν οι σχέσεις της μάρτυρος κατηγορίας με τους κουμπάρους της είναι καλές, η μάρτυρας ανέφερε ότι με τον κουμπάρο της δεν έχει επαφή, διότι μετά το στυγερό έγκλημα και όταν συνειδητοποίησε τι είχε γίνει, έκρινε ότι ο κουμπάρος της δε συμπεριφέρθηκε σωστά.
«Μετά το φόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά η μάρτυρας, «γκρεμίστηκε ο κόσμος μου».
Σε ερώτηση γιατί δεν ανέφερε το συγκεκριμένο περιστατικό στην πρώτη κατάθεσή της και στη συμπληρωματική που έδωσε μετά από μερικές μέρες, η σύζυγος του θύματος ανέφερε ότι θεωρούσε πως ο κουμπάρος της ήταν αστυνομικός και γνωρίζει τη δουλειά του και το θεωρούσε δεδομένο ότι θα το ανέφερε στην αστυνομία.
Σε άλλη ερώτηση της υπεράσπισης αναφορικά με τις σχέσεις της μάρτυρος κατηγορίας με τον πρώην σύζυγό της, η Φωτεινή Παπαϊωάννου ανέφερε ότι παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, αυτές είχαν εξομαλυνθεί μετά τον αρραβώνα της με τον Άντη, ο οποίος όπως είπε, ήταν ανώτερος άνθρωπος, υπεραγαπούσε τα παιδιά και ήθελε να έχουν όσο το δυνατό καλύτερη σχέση με τον πατέρα τους.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας, έκδηλη ήταν η συναισθηματική φόρτιση της μάρτυρος, η οποία παρ’ όλα αυτά φάνηκε δυνατή. Παρά το γεγονός ότι αναγκάστηκε εκ των πραγμάτων να θυμηθεί την τραγικότερη στιγμή της ζωής της, βρήκε τη δύναμη και τα ψυχικά αποθέματα να απαντήσει σε όλες της υπεράσπισης.
Νωρίτερα η υπεράσπιση αμφισβήτησε την εμπειρογνωμοσύνη του μάρτυρα κατηγορίας, λοχία της αστυνομίας Δημήτρη Ροβέρτου.
Προβάλλοντας διαφάνεια με τη βοήθεια του Google Earth της διαδρομής που ακολούθησε ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Φάνος Χ’’Γεωργίου, αλλά και της φυσιολογικής, όπως ανέφερε η υπεράσπιση, διαδρομής που θα μπορούσε να ακολουθήσει κάποιος, από την οικία του θύματος μέχρι την Περιστερώνα, κάλεσε το μάρτυρα ν' απαντήσει ποια από τις δύο είναι πιο σύντομη διαδρομή. Ο μάρτυρας κατηγορίας ανέφερε ότι η 2η διαδρομή, δηλαδή η φυσιολογική, έχει περισσότερες ευθείες, η μοτοσικλέτα εισέρχεται πιο εύκολα στον αυτοκινητόδρομο και είναι πιο γρήγορη διαδρομή.
Ο μάρτυρας, επέμενε ότι το σύντομο, όπως υπέβαλε η υπεράσπιση, έχει να κάνει με τις ικανότητες του οδηγού και τις δυνατότητες της μοτοσικλέτας. Στο μάρτυρα προβλήθηκε επίσης βίντεο από την ώρα της διαφυγής των δραστών από τον τόπο του στυγερού εγκλήματος, μέχρι να εισέλθει η μοτοσικλέτα από το ταξί «Φιλλάνδια» προς τη «Γρίβα Διγενή», με την υποβολή ότι η μοτοσικλέτα δε είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα. Στη συγκεκριμένη υποβολή αλλά και προβολή του βίντεο, υπέβαλε ένσταση η κατηγορούσα αρχή, διότι, όπως υποστήριξε, η προβολή του βίντεο ήταν σε αργή κίνηση, ζητώντας να προβληθεί το κανονικό βίντεο που δεικνύει την κανονική ταχύτητα της μοτοσικλέτας.
Η υπεράσπιση ανέφερε ότι η προβολή του βίντεο σε αργή κίνηση, δεν ήταν ηθελημένη και υπέβαλε στο μάρτυρα ότι βρίσκεται ενώπιον του κακουργιοδικείου για να δώσει μαρτυρία η οποία να βοηθά την κατηγορούσα αρχή.
Ο μάρτυρας απάντησε ότι κλήθηκε από την αστυνομία να εξετάσει τη μοτοσικλέτα και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις με βάση την εμπειρία του μετά από 17 χρόνια στο συγκεκριμένο τμήμα της τροχαίας.
Πηγή: sigmalive

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved