Βουλευτής απειλεί με μηνύσεις σατιρική εκπομπή!
Media

Βουλευτής απειλεί με μηνύσεις σατιρική εκπομπή!

Οι σατιρικές εκπομπές, ειδικά όσες δεν έχουν όρια και αυτό που κάνουν το υποστηρίζουν μέχρι τελικής πτώσης, πολλές φορές βρίσκονται αντιμέτωπες με πρόσωπα, καταστάσεις και… μηνύσεις!


Έτσι έγινε και με μια σατιρική εκπομπή στην Κύπρο η οποία απειλείτε από το βουλευτή του ΔΗΣΥ
Ανδρέα Πιτσιλλίδη Τα τελευταία επτά χρόνια η εκπομπή του ΡΙΚ «Πατάτες Αντιναχτές» μας έχει συνηθίσει στην επιτυχημένη σάτιρα όλων όσα έχουν να κάνουν με την κυπριακή πραγματικότητα, καυτηριάζοντας τους πάντες και τα πάντα, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον Αρχιεπίσκοπο, χωρίς ποτέ να έχει δεχθεί οποιεσδήποτε παρεμβάσεις στη δουλειά της.



Τα δύο όμως τελευταία επεισόδια της δημοφιλούς εκπομπής της κρατικής τηλεόρασης, προκάλεσαν το μένος και την οργή του βουλευτή του ΔΗΣΥ Ανδρέα Πιτσιλλίδη, ο οποίος όπως υποστηρίζει σε δηλώσεις του στις "ΤηλεΩρες" προσέβαλαν με πρόστυχο και χυδαίο τρόπο την ηθική και την υπόληψή του και γι’ αυτό προτίθεται να κινηθεί νομικά κατά του ΡΙΚ. Αμέσως μετά την προβολή του επεισοδίου της Πέμπτης και σχετικού ολιγόλεπτου σκετς ο βουλευτής τηλεφώνησε με έντονο ύφος στον παραγωγό της εκπομπής Άκη Ορφανίδη για να διαμαρτυρηθεί και να τον προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση που επαναληφθεί οτιδήποτε σχετικό, που ο ίδιος κρίνει ότι τον αφορά, θα κινηθεί νομικά.



Να σημειώσουμε ότι το σατιρικό και επίμαχο βίντεο παρουσιάζει τον Αρχηγό Αστυνομίας τον οποίο υποδύεται ο Λώρης Λοϊζίδης να βρίσκεται σε βραδινή περιπολία με άλλο αστυνομικό. Οι δυο τους πλησιάζουν σταθμευμένο αυτοκίνητο σε απομακρυσμένη περιοχή με σκοπό τον έλεγχο. Εκεί ο Αρχηγός αποκαλεί τον οδηγό του οχήματος «βουλευτή» χωρίς να τον κατονομάζει ενώ συνοδηγός του οχήματος είναι κάποιος αλλοδαπός. Πουθενά στο βίντεο δεν κατονομάζεται ο συγκεκριμένος βουλευτής.



Σε τηλεφωνική επικοινωνία ο κ. Άκης Ορφανίδης επιβεβαίωσε στην εφημερίδα Καθημερινή της Κύπρου, το γεγονός και μάλιστα μας είπε ότι εξεπλάγη από τη συμπεριφορά του βουλευτή. «Θα ήμασταν άδικοι απέναντι σε όλους αυτούς που σατιρίζουμε τόσα χρόνια», μας δήλωσε «αν δεν ασχολούμασταν με το σχετικό γεγονός». Επιπλέον ανέφερε ότι ο κ. Πιτσιλλίδης με πολύ έντονο ύφος του υπέδειξε να αφαιρεθεί οτιδήποτε αφορά τον ίδιο στο επεισόδιο που θα μεταδιδόταν την επόμενη μέρα, δηλαδή την Παρασκευή, γιατί διαφορετικά θα προέβαινε σε μηνύσεις. «Ήταν ένα θέμα που απασχόλησε την κοινή γνώμη, δεν μπορούσαμε να μην ασχοληθούμε, ήταν υλικό για σάτιρα», μας είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ορφανίδης. Παρακολουθώντας το επεισόδιο της Παρασκευής ο κ. Πιτσιλλίδης απέστειλε SMS στον κ. Ορφανίδη σημειώνοντάς του ότι τον είχε προειδοποιήσει και ότι δεν τους έδωσε κανείς το δικαίωμα να διασύρουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και την υπόληψη οποιουδήποτε ανθρώπου, πόσο μάλλον εκλεγμένου αντιπροσώπου του λαού. Ο βουλευτής ενημέρωνε τον παραγωγό της εκπομπής ότι τη Δευτέρα (περασμένη) θα έπαιρναν τις αγωγές. «Μοναδική φορά που δημιουργήθηκε κάποιο πρόβλημα με τη σάτιρα που κάνουμε ήταν από πλευράς του Αρχηγού Αστυνομίας ο οποίος είχε ζητήσει να δει κάποιες εκπομπές», δήλωσε ο κ. Ορφανίδης. «Στα επτά χρόνια που μεταδίδονται οι «Πατάτες» πρώτη φορά μας απειλούν με αγωγές».



Συνομιλώντας τηλεφωνικά, επίσης, με την παραγωγό της εκπομπής Αλεξία Μουταφίδου μας ενημέρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έλαβαν καμία μήνυση από τον κ. Πιτσιλλίδη και θεωρεί ότι ο βουλευτής έδρασε εν βρασμώ ψυχής. Από την άλλη ο κ. Ορφανίδης είπε ότι δεν ενημέρωσε για το θέμα τη διοίκηση του ΡΙΚ αφού η επίθεση που δέχτηκε ήταν σε προσωπική βάση. «Δεν επιθυμώ να δώσω συνέχεια στο θέμα, αναμένω να δω πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα αλλά έχοντας σατιρίσει από τον Πρόεδρο μέχρι τον Αρχιεπίσκοπο, τον κ. Παπασάββα, τον κ. Σαρρή όλα αυτά τα επτά χρόνια, πρώτη φορά με απειλούν με αγωγές».
Πηγή: kathimerini.cy
©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved