Alexander Payne: Ο Έλληνας με τους χρυσούς απόγονους
Media

Alexander Payne: Ο Έλληνας με τους χρυσούς απόγονους

Την περασμένη Κυριακή «Οι απόγονοι» του Alexander Payne κέρδισαν τη Χρυσή Σφαίρα για την καλύτερη ταινία και τώρα ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης βάζει πλώρη για το δεύτερο βραβείο Οσκαρ της καριέρας του!

Έχοντας κερδίσει τον σεβασμό του Χόλιγουντ με τη δουλειά του, φιλοδοξεί να πετύχει ακόμη περισσότερα διαφημίζοντας παράλληλα την Ελλάδα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Οι ελληνικές ρίζες του προέρχονται από τους παππούδες του. Σύμφωνα με την espresso, όταν τον ρωτάνε αν είναι τελικά Αμερικανός ή Έλληνας, εκείνος απαντά πως είναι Αμερικανός αλλά με ελληνικές ρίζες και κουλτούρα. Και όπως τονίζει σε κάθε συνέντευξή του, οι Έλληνες της Αμερικής διατηρούν πολύ περισσότερο τον δεσμό με την πατρίδα τους από ότι οι άλλοι λαοί με τις δικές τους. Στην καινούργια ταινία του Πέιν συμμετέχει και ο επίσης ελληνικής καταγωγής διευθυντής φωτογραφίας Φαίδων Παπαμιχαήλ, με τον οποίο ο σκηνοθέτης είχε συνεργαστεί και στο «Πλαγίως». Με τους «Απόγονους» τώρα φιλοδοξεί να βρεθεί ακόμη μία φορά στην τελετή των χρυσών αγαλματιδίων, με όπλο την παρουσία του Κλούνεϊ και τα τοπία της Χαβάης που κόβουν την ανάσα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved