Για αναφύτευση πάνε οι «Κηπουροί του Mega»
Media

Για αναφύτευση πάνε οι «Κηπουροί του Mega»

Στην εκπομπή «Οι Κηπουροί του MEGA», που θα μεταδοθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου στις 18:10, ο Σωτήρης Βρεττός, ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος και ο Μάκης Τσόκας μας δείχνουν πώς να κάνουμε αναφύτευση στην ίδια γλάστρα.

Πρόκειται για μια διαδικασία που πρέπει να κάνουμε αυτή την εποχή, για ν' αναζωογονήσουμε τα φυτά μας όταν δεν μπορούμε να τα βάλουμε σε μεγαλύτερη γλάστρα. Επίσης, φυτεύουν πυξάρι, ένα φυτό που δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις στη φροντίδα του και είναι ιδανικό για μπορντούρες αλλά και μεμονωμένες φυτεύσεις.

Στο ρεπορτάζ αγοράς, οι κηπουροί μάς δίνουν ιδέες για πρωτότυπα «πράσινα» δώρα και φυτά για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Επίσης, θα μας δώσουν συμβουλές για το πώς να διαλέξουμε κομμένα λουλούδια.

Ακόμη, στις μόνιμες στήλες:

Το μποστανάκι σου: ο Σωτήρης σπέρνει παντζάρια, θρεπτικά και γεμάτα αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Go μόνος σου: ο Γιάννης μάς δείχνει πως να συντηρήσουμε τα κομμένα μας λουλούδια στα βάζα περισσότερο καιρό.

Το φυτό της ημέρας: ο ρούσκος ή κρυφός έρωτας. Πρόκειται για ένα φυτό ιδανικό για σκιερά μέρη, το οποίο μας δείχνουν πως να φυτεύσουμε σε ζαρντινιέρα.

Το καρποφόρο σου: η αμυγδαλιά ανθίζει αυτή την εποχή και ο Γιάννης μάς δείχνει πώς να φτιάξουμε σουμάδα.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου: το ανθούριο είναι αποκλειστικά για μέσα στο σπίτι και έχει λουλούδια σε σχήμα καρδιάς.

Το βοτανάκι σου: η μέντα είναι ένα φαρμακευτικό βότανο αλλά και αφροδισιακό της φύσης!

Το εργαλείο σου: το μίνι μπορντουροψάλιδο είναι απαραίτητο για λεπτομέρειες στο κλάδεμα και για «γλυπτική» σε φυτά. Μας μαθαίνουν τη χρήση του δίνοντας σχήμα σε ένα πυξάρι.

Ο γιατρός των φυτών: ο Μάκης αντιμετωπίζει τη «σκούπα της μάγισσας», μια ασθένεια που προσβάλει καρποφόρα, φυλλοβόλα, κωνοφόρα και ξυλώδη φυτά.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved