Η απάντηση των παραγωγών για τις κατηγορίες της ΕΡΤ
Media

Η απάντηση των παραγωγών για τις κατηγορίες της ΕΡΤ

Με αφορμή το δημοσίευμα σχετικά με την ΕΡΤ, ότι διαθέτει υπέρογκα ποσά για την δημιουργία μιας τηλεοπτικής σειράς μυθοπλασίας, οι Ανεξάρτητοι Παραγωγοί Οπτικοακουστικών Έργων (ΣΑΠΟΕ) ανακοίνωσαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει!

Σε σχετική ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Κατ' αρχήν οι πληροφορίες δεν ήταν ακριβείς. Θα έπρεπε να είχαν ελεγχθεί.

Η εποχή που διανύουμε καθιστά ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη η ΕΡΤ να παράγει Ελληνικό τηλεοπτικό πρόγραμμα σε όλο το φάσμα των ειδών του, ειδικά δε της μυθοπλασίας. Όλοι παρατηρούμε το τηλεοπτικό τοπίο και είμαστε γνώστες για το πώς έχει διαμορφωθεί. Η Ελληνική ιδιωτική τηλεόραση αφελληνίζεται. Το μεγαλύτερο ποσοστό του προγράμματός της συντίθεται από εισαγόμενες σειρές που καμιά σχέση δεν έχουν με τον πολιτισμό μας, τα ήθη και τα έθιμά μας. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η νέα γενιά θα ακούει Ελληνικά και θα νομίζει ότι είναι ξένη γλώσσα...»

Και συνέχισαν γράφοντας: «Η Δημόσια τηλεόραση είναι ο μοναδικός φορέας που έχει την δυνατότητα να κάνει μια ουσιαστική αντιπρόταση στην ποιότητα της ψυχαγωγίας και έχει την υποχρέωση προς τους Έλληνες πολίτες να την κάνει. Το κόστος του προγράμματος καθορίζεται από το περιεχόμενό του και την ποιότητά του και ο επαγγελματίας παραγωγός και σκηνοθέτης είναι ειλικρινής συνεργάτης της ΕΡΤ και όχι αντίπαλος.

Η παραγωγή μιας σειράς μυθοπλασίας απασχολεί άμεσα και έμμεσα περί τους τριακόσιους εργαζόμενους σε κάθε επεισόδιο που παράγεται, αυτό σημαίνει 300 οικογένειες. Οικογένειες εργαζόμενων σε κλάδους που την εποχή αυτή μαστίζονται ιδιαίτερα από την ανεργία σε ποσοστό περίπου 80%. Τα στελέχη της ΕΡΤ και έμπειρα είναι και γνώστες του αντικειμένου είναι, ώστε να έχουν την διακριτική ευχέρεια να αποφασίζουν επί του κοστολογίου, επί της θεματολογίας και επί της αξίας των συντελεστών μιας προτεινόμενης σειράς μυθοπλασίας ή τεκμηρίωσης. Πέραν αυτού οι Έλληνες παραγωγοί γνωρίζοντας καλύτερα από τον κάθε ένα την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα, και τους ίδιους, έχουν ελαττώσει τους προϋπολογισμούς πάνω από 50%.

Κατανοούμε την οικονομική πραγματικότητα της χώρας μας και οι επιτροπές της ΕΡΤ, σε όλους τους τομείς, έχουν την γνώση και την εμπειρία να κρίνουν τα υποβαλλόμενα κοστολόγια λαμβάνοντας υπ' όψιν και την ποιότητα του έργου και την οικονομική συγκυρία της πατρίδας μας, αλλά και οι υπόλοιποι συντελεστές μιας σειράς, από τον παραγωγό μέχρι τον τελευταίο συνεργάτη, με θυσίες βρίσκουν την χρυσή τομή που θα εξασφαλίσει την ποιότητα του τελικού προϊόντος.

Εξασφαλίζοντας την ποιότητα, δημιουργούνται για την Δημόσια Τηλεόραση δυνατότητες να εκμεταλλευτεί το έργο εμπορικά και πέραν της ΕΡΤ, στην Ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά.

Όπως και η ΕΡΤ, έτσι και εμείς ενδιαφερόμαστε για την ποιότητα του προγράμματος της Δημόσια τηλεόρασης, διότι είναι το μοναδικό μας όπλο απέναντι στην αλλοίωση του χαρακτήρα της Ελληνικής τηλεόρασης».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved