Τσέκου Vs Αναστασιάδη: Σήμερα στα δικαστήρια
Media

Τσέκου Vs Αναστασιάδη: Σήμερα στα δικαστήρια

Και ποινικά και αστικά έχει κινηθεί η Εύη Τσέκου κατά της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" και των εκδοτών της. Και σήμερα ήρθε η μέρα να εκδικαστεί το αστικό μέρος της υπόθεσης. Η αγωγή δηλαδή με την οποία ζητάει 1.000.000 ΕΥρώ ως αποζημίωση για τηνδημοσίευση των προσωπικών-ερωτικών φωτογραφιών της ιδίας με τον πρώην γ.γ του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστο Ζαχόπουλο.

Η Εύη Τσέκου με την αγωγή της αυτή στρέφεται κατά της εταιρείας που εκδίδει την εφημερίδα, «Πρώτο Θέμα Α.Ε», των εκδοτών της, Θεμιστοκλή (Θέμο) Αναστασιάδη και Αναστάση (Τάσο) Καραμήτσο αλλά και κατά του συνόλου των δημοσιογράφων, που συγκροτούν τη συντακτική ομάδα, που διευθύνει την εφημερίδα.


Σύμφωνα με την αγωγή της Εύης Τσέκου: «Οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα αποτελούσαν ανακριτικό υλικό από διεξαγόμενη ανακριτική διαδικασία και ήταν στοιχεία της δικογραφίας», ενώ παρακάτω παραθέτει δικαστική απόφαση ήδη από την 15η Ιανουαρίου του 2008, με την οποία απαγορεύεται η όποια διοχέτευση ή δημοσιοποίηση μέρους ή ολόκληρου του ανακριτικού υλικού».


Επιπλέον, η Εύη Τσέκου ζητεί την προσωρινή κράτηση των δύο εκδοτών και των έξι προαναφερθέντων δημοσιογράφων για ένα έτος, λόγω της εις βάρος της αδικοπραξίας, αλλά και την υποχρέωση των εναγομένων να παραλείπουν κάθε παρόμοια προσβολή στο μέλλον.


Υπενθυμίζεται ότι, ήδη σε ποινικό επίπεδο οι προαναφερθέντες δημοσιογράφοι έχουν καταδικαστεί από το Στ΄ Τριμελές Εφετείο της Αθήνας, σε ποινή φυλάκισης 19 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 8.000 ευρώ (όπως και πρωτοδίκως) για «παράβαση του νόμου περί ασέμνων» και «παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved