Η μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία του Νίκου Αλιάγα
Media

Η μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία του Νίκου Αλιάγα

Ο Νίκος Αλιάγας κατάφερε να πάρει συνέντευξη από τον Ρομπέρτο Σαβιάνο, κι αυτό θεωρείται τεράστια δημοσιογραφική επιτυχία. Ο λόγος;

Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε τον μεγαλύτερο σάλο στην ιστορία της μαφίας όταν το 2006 αποφάσισε να δημοσιεύσει το βιβλίο «Γόμορρα», στο οποίο αποκάλυπτε όλο τον μηχανισμό των εγκληματικών δραστηριοτήτων της Καμόρα. Πούλησε 10 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, μεταφράστηκε σε 50 γλώσσες και έγινε ακόμη και ταινία με πολλά βραβεία, εκ των οποίων το μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ των Καννών.

Ο Νίκος Αλιάγας κατάφερε να μιλήσει μαζί του κάτω από υψηλά μέτρα ασφαλείας. Ο ίδιος δήλωσε στον Νίκο Αλιάγα: «Προέρχομαι από έναν τόπο της Ιταλίας (Νάπολη) όπου η μαφία κυβερνάει το 44% του πληθυσμού. Είχα θυμό μέσα μου και φιλοδοξούσα να αγγίξω το μεγαλύτερο ακροατήριο που θα μπορούσα, γράφοντας βιβλία - και νομίζω, το κατάφερα. Δεν φοβήθηκα και ούτε φοβάμαι την εκδίκησή τους. Η δική μου εκδίκηση είναι να ασχολούμαι με δαύτους ασταμάτητα», ενώ συνέχισε αποκαλύπτοντας τις συνέπειες που είχε το βιβλίο αυτό στη ζωή του: «Ίσως να ακουστεί δειλό, αλλά αν με ρωτήσετε αν θα το έκανα ξανά, η απάντηση είναι "όχι". Βρέθηκα σε αυτή την κατάσταση και τώρα δεν μπορώ, και δεν θέλω, να κάνω πίσω. Έτσι θα πάει ως το τέρμα. Αλλά είναι πραγματικά δύσκολο για την οικογένειά μου. Γιατί αυτή δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά. Δεν έγραψε κανένα βιβλίο και βρίσκεται στο στόχαστρο και αυτή». Μάλιστα, ο Νίκος Αλιάγας κλείνει τη συνέντευξη με την ερώτηση αν ξέρει που θα βρίσκεται την επόμενη εβδομάδα. Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο απάντησε: «Δεν ξέρω, μακάρι να ήξερα. Πολύ θα ήθελα να μάθω πού θα είμαι την άλλη εβδομάδα... Θα δείξει...».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved