Αντίδραση από Π.Ο.Ε.ΣΥ. και ΕΣΠΗΤ για το ανορθόγραφο «εγέρθητι» της ΧΑ
Media

Αντίδραση από Π.Ο.Ε.ΣΥ. και ΕΣΠΗΤ για το ανορθόγραφο «εγέρθητι» της ΧΑ

Δε μας τρομάζουν τα «λεβεντόπαιδα με τα μαύρα»

Τρίτη, 08 Μαΐου 2012

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) προειδοποιεί τους νοσταλγούς του Χίτλερ και ιδίως «τα λεβεντόπαιδα με τις μαύρες μπλούζες» ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος, με δεκάδες νεκρούς δημοσιογράφους από την αντίσταση εναντίον των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, δεν εκβιάζεται, δεν απειλείται και, κυρίως, δεν τρομ...ο...κρατείται. Η απόπειρα της «Χρυσής Αυγής» να επιβάλει στους δημοσιογράφους στρατιωτική συμπεριφορά για «σεβασμό στον αρχηγό» της, με παραγγέλματα ... δεκανέα («εγέρθητω, κλπ), αν στιγμιαία αιφνιδίασε δύο-τρεις νέους συναδέλφους, αμέσως μετά όλοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι απεχώρησαν από το χώρο του επινίκιου μαύρου παραληρήματος του Ν. Μιχαλολιάκου.

Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί όλες τις Ενώσεις των εργαζομένων στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Ενημέρωσης να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε κρούσμα φασιστικής συμπεριφοράς και απειλής με δημοκρατικό φρόνημα και χαλύβδινη ενότητα και αποφασιστικότητα.

Οι δημοσιογράφοι πειθαρχούν μόνο στους συνταγματικούς κανόνες της χώρας μας, στη δημοκρατική συνείδησή τους και στις «Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος». Τα «εγέρθητι» και τα «τώρα δε μιλάει κανείς» είναι χαρακτηριστικά μαύρης, φασιστικής νοοτροπίας. Συνεπώς, επικίνδυνα για τους θεσμούς μας και απαράδεκτα για τον πολιτισμό μας.

Με δυο λόγια, αν κάποιος πρέπει να φοβάται, δεν είναι αυτός που απειλεί, αλλά είναι όποιος δε σέβεται και προκαλεί τη δημοκρατία και προσβάλλει τους θεσμούς, και τον διαβεβαιώνουμε ότι θα αντιμετωπίσει οπωσδήποτε την κατακραυγή και οργή όλων των πολιτών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.

Οι δημοσιογράφοι δηλώνουμε: Υπακούμε μόνο στη Δημοκρατία

Η ΕΣΠΗΤ ομόφωνα καταδικάζει την απαράδεκτη, εκβιαστική και φασιστικής νοοτροπίας συμπεριφορά στελεχών της Χρυσής Αυγής έναντι δημοσιογράφων, την ίδια ημέρα μάλιστα των εθνικών εκλογών μας — κορυφαία στιγμή του Συντάγματος και της Δημοκρατίας.

Οι δημοσιογράφοι –θυμίζουμε- πειθαρχούν μόνο στους συνταγματικούς κανόνες, τη δημοκρατική τους συνείδηση και τις «Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος» και σε καμιά περίπτωση δεν υποτάσσονται σε «δήθεν» κανόνες και συμπεριφορές που θεσπίζουν ομάδες με στόχο την τρομοκράτηση της ενημέρωσης και των λειτουργών της και την ευθεία παραβίαση της ελευθεροτυπίας, της ατομικής αξιοπρέπειας, των δημοκρατικών θεσμών και του Συντάγματος.

Ο σεβασμός προς την ελεύθερη πολιτική βούληση και τη λαϊκή ψήφο είναι δεδομένος και αδιαμφισβήτητος, ωστόσο δεν μπορούμε να μην δηλώσουμε τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία μας για τέτοιου είδους φαινόμενα που επιχειρούν να εγκαινιάσουν άλλες εξελίξεις στην κοινωνία μας, επικίνδυνες για τους θεσμούς μας και αδιανόητες για τον πολιτισμό μας

Καλούμε τα πολιτικά κόμματα, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον δημοσιογραφικό κόσμο να εκφράσουν ρητά και αδιαπραγμάτευτα την κατακραυγή και την αποδοκιμασία τους.

Η απρόσκοπτη συνέχιση της δημοκρατικής λειτουργίας στον τόπο μας είναι υπόθεση όλων. Και οφείλουμε να τη διαφυλάξουμε με κάθε τίμημα.

Για την ΕΣΠΗΤ

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Γιάννης Πλαχούρης Σπύρος Κρίκος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved