Δίπτυχο αφιέρωμα στο Φράνκο Τζεφιρέλι στην ΕΤ3
Media

Δίπτυχο αφιέρωμα στο Φράνκο Τζεφιρέλι στην ΕΤ3

Δύο ταινίες που έχουν διακριθεί στον κινηματογράφο περιλαμβάνει το δίπτυχο αφιέρωμα της ΕΤ3 στον Ιταλό σκηνοθέτη Φράνκο Τζεφιρέλι.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, 9 Σεπτεμβρίου 2012, στις 23:00, προβάλλεται η δραματική ταινία «Άμλετ» με τους Μελ Γκίμπσον, Γκλεν Κλόουζ, Άλαν Μπέιτς και Ίαν Χολμ.

Σύμφωνα με την υπόθεση, ο Άμλετ επιστρέφει στη Δανία μετά το θάνατο του βασιλιά πατέρα του. Η μητέρα του, Γερτρούδη, έχει ήδη παντρευτεί το θείο του Κλαύδιο, το νέο βασιλιά. Και ενώ ο Άμλετ παροτρύνεται να παντρευτεί την αγαπημένη του, Οφηλία, το φάντασμα του πατέρα του εμφανίζεται και του αποκαλύπτει ότι ο Κλαύδιος και η Γερτρούδη τον δολοφόνησαν. Ο διχασμός ανάμεσα στην παθητική συναίνεση και την ανάγκη για εκδίκηση θα οδηγήσουν τον ήρωα στην απόλυτη τραγωδία. Ο Άμλετ παλεύει μεταξύ τρέλας και λογικής...

Η ταινία ήταν υποψήφια για δύο ΟΣΚΑΡ, για την καλύτερη καλλιτεχνική διεύθυνση και τον καλύτερο σχεδιασμό κοστουμιών, ενώ έχει λάβει τρία βραβεία σε άλλες διοργανώσεις.

Την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου 2012, στις 23:00, προβάλλεται η ταινία «Κάλλας για πάντα», η οποία προγραμματίστηκε για εκείνη την ημέρα με αφορμή την επέτειο του θανάτου της μεγάλης ντίβας της όπερας (πέθανε στις 16 Σεπτεμβρίου του 1977).

Πρόκειται για μία βιογραφική δραματική ταινία με τη Φανί Αρντάν και τους Τζέρεμι Άιρονς και Τζόαν Πλοουράιτ.

Με την ταινία «ταξιδεύουμε» στο Παρίσι το 1977, όπου η διάσημη ιέρεια της όπερας, Μαρία Κάλλας, βρίσκεται απομονωμένη στον εαυτό της, στοιχειωμένη από τη δόξα και τη φήμη του παρελθόντος. Ο επί χρόνια φίλος της και μουσικός μάνατζερ, Λάρι Κέλι, της προτείνει μια σειρά από κινηματογραφικές διασκευές των μεγαλύτερων ερμηνειών της στην όπερα. Η Κάλλας τελικά δέχεται να ερμηνεύσει την Κάρμεν όπου και αναβιώνει την έκσταση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την αποθέωση όλου του κόσμου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved