Πυρά της Liberation κατά του προέδρου της Louis Vitton: «Φύγε μαλ… πλούσιε»!
Media

Πυρά της Liberation κατά του προέδρου της Louis Vitton: «Φύγε μαλ… πλούσιε»!

Σάλος έχει προκληθεί στα μέσα μετά από το πρωτοσέλιδο της γαλλικής εφημερίδας Liberationτο οποίο «χτυπάει» τον πρόεδρο της Louis Vitton και μεταφέρει το κοινό αίσθημα των Γάλλων.

Ο Μπερνάρ Αρνό, για τον οποίο γίνεται λόγος ανήκει στους 4 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου με περιουσία που αγγίζει τα 32 δις. Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας, λοιπόν, αποφάσισε να αλλάξει υπηκοότητα με σκοπό να αποφύγει την υψηλή φορολόγηση που έχει προαναγγείλει ο Ολάντ για τα μεγάλα εισοδήματα!

Φυσικά, αυτό εξόργισε τους Γάλλους! Δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει κάτι ανάλογο οΑρνό, καθώς, σύμφωνα με το Star, στο παρελθόν είχε φύγει για τρία χρόνια στις ΗΠΑ και επέστρεψε όταν οι Σοσιαλιστές υιοθέτησαν πιο συντηρητική φορολογική πολιτική.

Ο επιχειρηματίας εκτός από τον οίκο Louis Vuitton είναι πρόεδρος και του οίκου Dior ενώ έχει στην κατοχή του περίπου 60 εταιρείες όπως Fendi, Marc Jacobs, την αλυσίδα καλλυντικών Sephora, τις σαμπάνιες Moet et Chandon, Veuve Cliquot και Mercier.

Η λύση λοιπόν που σκέφτηκε ο δισεκατομμυριούχος είναι να αλλάξει από γαλλική σε βελγική υπηκοότητα, ώστε να μην φορολογηθεί κατά 75% από την κυβέρνηση Ολάντ.

Μετά από όλα αυτά, η Liberation σήμερα φέρει τον τίτλο: « Φύγε μα**κα πλούσιε»! Οι χαρακτηρισμοί που του προσδίδουν στο α΄ρθρο είναι: «Πάπας της πολυτέλειας», «άγριο θηρίο της αγοράς» και «σύμβολο του εγωισμού των πλουσίων».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved