Βράβευση για την ΕΡΤ3
Media

Βράβευση για την ΕΡΤ3

Ειδικό βραβείο διοργανωτή απονεμήθηκε στην ΕΡΤ3 από τη Διοίκηση της HELEXPO για την υποστήριξη και την οργανωμένη παρουσία της στην 77η ΔΕΘ.

Η ΕΡΤ3 έδωσε και φέτος δυναμικό «παρών» στο κορυφαίο οικονομικό γεγονός της χρονιάς, τόσο με το δικό της εκθετήριο χώρο 180τμ, όσο και με την άμεση και αντικειμενική ενημέρωση με το σύνολο του δημοσιογραφικού και τεχνικού προσωπικού της.

Το θεματικό Περίπτερο της ΕΡΤ3 για τον «Αιώνα της Θεσσαλονίκης» αποτέλεσε πόλο έλξης των επισκεπτών της 77ης Δ.Ε.Θ, εντυπωσιάζοντας με την αισθητική και τη λειτουργικότητά του. Συγκεκριμένα, άνθρωποι όλων των ηλικιών πήραν μία γεύση από τις μεγάλες παραγωγές της ΕΡΤ3 με ειδικές προβολές και έντυπα, αλλά και με τη διαμόρφωση του Περιπτέρου, το οποίο περιλαμβάνει, επίσης, εκθέματα από το Μουσείο Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ3 και εφημερίδες από το αρχείο Κιώτη, ενώ αξιοποιείται και υλικό που παραχώρησε η Διεύθυνση Μουσείου-Αρχείου της ΕΡΤ. Σε ότι αφορά τα ιστορικά ντοκιμαντέρ, σε ειδικό χώρο έγιναν οι προβολές των παραγωγών «Τα μεγάλα γεγονότα της Θεσσαλονίκης» (Α & Β΄ μέρος), «Ταξίδι στις ράγες του χρόνου- Από το τραμ στο μετρό», «Εζήτησα να ξυπνήσω ψυχές- Ιστορικές στιγμές της Παιδείας στη Θεσσαλονίκη», «Ο Τσιτσάνης της Θεσσαλονίκης», «Ντίνος Χριστιανόπουλος - Θεμέλιος Θεσσαλονίκης Λίθος», «Ο Μελίκης της παράδοσης» καθώς και αποσπάσματα από τις σειρές «Εκατογραφία» και «Μικρά Κομμάτια Ιστορίας» κ.ά.

Απονέμοντας το βραβείο στον Γενικό Διευθυντή της ΕΡΤ3 Κώστα Μπλιάτκα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO Πάρις Μαυρίδης ευχαρίστησε για τη διαχρονική συνεργασία, επισημαίνοντας ότι στο χώρο αυτό έχει φιλοξενήσει η HELEXPO και η Δ.Ε.Θ. το Μουσείο για το Αρχείο της ΕΡΤ3.

Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος της HELEXPO Γιώργος Μαραντέλος εξήγησε τους λόγους για τους οποίους βραβεύτηκε η ΕΡΤ3, τονίζοντας ότι με την παρουσία της πέτυχε σε εκπληκτικό βαθμό το τρίπτυχο εξωστρέφεια – ευρηματικότητα - διαδραστική συμμετοχή στα εκθεσιακά γεγονότα.

Παραλαμβάνοντας το βραβείο ο κ. Μπλιάτκας ευχαρίστησε για την τιμή και αναφέρθηκε στον τετραπλό χαρακτήρα που έχει η παρουσία της ΕΡΤ3 στη Δ.Ε.Θ. Όπως είπε: «Πρώτα απ' όλα είναι οι ξεναγήσεις, με τις οποίες ο κόσμος ενημερώνεται για την Ιστορία της Τηλεόρασης και του Ραδιοφώνου. Το δεύτερο είναι ότι ο χώρος λειτουργεί και ως στούντιο, οπότε γίνονται από εδώ απευθείας συνδέσεις με εκπομπές. Υπάρχει και ένα διαδραστικό κομμάτι με τους νέους που δημιουργούν τη δική τους τηλεοπτική εκπομπή. Επίσης, μαζί με τα εκθέματα από παλιές συσκευές, ραδιόφωνα, τηλεοράσεις και εφημερίδες προβάλλουμε τα ιστορικά ντοκιμαντέρ που έχουμε ετοιμάσει για τον ''Αιώνα της Θεσσαλονίκης''. Είναι μία ''κυψέλη πολιτισμού''. Η ελάχιστη προσφορά μας στη Θεσσαλονίκη, την Ιστορία και τους ανθρώπους της».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved