Με στόχο τα φτηνά ελληνικά σίριαλ
Media

Με στόχο τα φτηνά ελληνικά σίριαλ

 «Εμείς ως παραγωγή είμαστε σύμφωνοι να μειώσουμε το κόστος σημαντικά» τονίζει ο Νίνος Ελματζιόγλου, επικεφαλής της TVE.

«Κατέθεσα στο Mega πρόταση για κόστος επεισοδίου νέας σειράς στις 77.000 ευρώ, το οποίο κατάφερα να το ρίξω σημαντικά. Μπορούν να γίνουν low budget παραγωγές και μυθοπλασία, πρέπει να προχωρήσουμε σε εσωτερική υποτίμηση. Ας μην ξεχνάμε ότι στο παρελθόν υπήρξαν υπερτιμημένα πρόσωπα, για την ακρίβεια γίνονταν παραγωγές για τα πρόσωπα παρά για αυτό καθαυτό το προϊόν» συμπληρώνει στην συνέντευξή του στο Βήμα. Από την πλευρά του, ο σεναριογράφος Πάνος Αμαραντίδης συμφωνεί με τα παραπάνω και τονίζει ότι: «Είναι εύκολο να "επανιδρύσουμε" μια φθηνή τηλεόραση, φτάνει να επιστρέψουμε στο κλασικό τρικάμερο σε στούντιο. Χρειάζεται εκλογίκευση των αμοιβών». Αυτό που υποστηρίζει όμως ο Ελματζιόγλου είναι πως «εν αρχή ην το κείμενο. Αν δεν έχεις καλό σενάριο, ό,τι και να κάνεις, το αποτέλεσμα θα είναι αδιάφορο. Στη συνέχεια χρειάζεται εμπνευσμένη σκηνοθεσία και όλα τα υπόλοιπα».

Γιατί τα ελληνικά κανάλια στρέφουν το βλέμμα τους στην τουρκική παραγωγή; «Είναι πολύ φθηνά τα τουρκικά. Δεν μπορούμε επίσης να αγγίξουμε το χαμηλό κόστος των καταπληκτικών αμερικανικών σειρών που πήρε η ΕΡΤ. Άλλη παραγωγή, άλλοι όροι, δεν συγκρινόμαστε» διευκρινίζει ο παραγωγός της TVE και συμπληρώνει: «Με τα ελληνικά δεδομένα λοιπόν πρέπει να παραχθούν καλές κωμικές σειρές, διότι η δραματική σειρά δεν πουλάει στην επανάληψη, είναι πια τσεκαρισμένο. Δείτε, για παράδειγμα, τι γίνεται με το "Κωνσταντίνου και Ελένης" στον ΑΝΤ1. Συγκεντρώνει καθημερινά 450.000-500.000 τηλεθεατές. Αφενός γιατί να βγει από το πρόγραμμα και αφετέρου τέτοια νούμερα δεν μπορεί να τα πετύχει δραματικό σίριαλ σε επανάληψη. Αυτή είναι η λογική που πρέπει να ακολουθήσουμε. Τα κανάλια το συζητούν πλέον αλλά χρονικά κάτι τέτοιο τοποθετείται το 2013».

Ο Πάνος Αμαραντίδης εξηγεί ότι και στο παρελθόν αν υπήρχε πρόθεση για λογικό μπάτζετ μπορούσε να επιτευχθεί. «Έκανα γυρίσματα σε δύο σπίτια και σε στούντιο, και έβγαιναν μια χαρά σειρές. Ομως, αν πρέπει να δούμε όλη την αλήθεια, τότε πρέπει να σας πω ότι ακόμη και τα κανάλια πολλές φορές μού ζητούσαν να κάνω εξωτερικά γυρίσματα "για ν' ανοίξει το μάτι". Δεν είναι λοιπόν μόνο θέμα παραγωγής το ότι ξέφυγαν τα κόστη... Αυτό που θα πρέπει να σταματήσει είναι οι υψηλές αμοιβές που εισέπρατταν οι φίρμες. Είμαι εκπαιδευτικός 28 συναπτά έτη και πληρώνομαι με 1.350 ευρώ τον μήνα με κόπο και με βάσανα. Ποιοι είναι αυτοί που ζητούν 7.000 και 8.000 ευρώ το επεισόδιο; Πού ζούμε;» καταλήγει.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved