Κώστας Αρβανίτης: «Τώρα είμαι το μαύρο πρόβατο της ΕΡΤ!»
Media

Κώστας Αρβανίτης: «Τώρα είμαι το μαύρο πρόβατο της ΕΡΤ!»

Η συρρίκνωση της πρωινής ενημέρωσης στις δύο ώρες διά τηλεφώνου τρεις ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα της, οι απειλές στελεχών των κομμάτων, πέντε υπουργικά συμβούλια στα οποία τέθηκε θέμα για την εκπομπή, η μη συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΡΤ και η άποψη του ότι θα τεθεί εκτός καναλιού το Γενάρη που ολοκληρώνεται η σύμβασή του. Ο Κώστας Αρβανίτης μιλάει για όλα.

Με την «Πρωινή ενημέρωση» αντιμετωπίζετε με αντικειμενικότητα τα γεγονότα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Είναι εύκολο;

«Καταρχήν εξαιτίας αυτού η εκπομπή τιμωρήθηκε και έχασε δύο από τις τέσσερις ώρες της. Εκτελούμε ποινή, όπως λέει και ένας κοινοβουλευτικός. Παρόλα αυτά εκπέμπουμε ακόμα» τόνισε στο Super TV.

- Αισθανθήκατε κάποια στιγμή το «μαύρο πρόβατο» στην ΕΡΤ;

«Τώρα είμαι το μαύρο πρόβατο στην ΕΡΤ. «

- Ψυχολογικά δεν είναι εύκολο, όταν η εκπομπή, μάλιστα, ξεπερνά σε νούμερα το 18%.

«Το περίμενα. Μας είχαν απειλήσει ουσιαστικά μέχρι και μέσω twitter στελέχη της κυβέρνησης και των κομμάτων. Η εκπομπή δεν είναι συμπαθής στα κόμματα. Οι εξουσίες δεν θέλουνε μία δημόσια ΕΡΤ ανεξάρτητη. Γι’ αυτό δεν βρήκαμε πουθενά συμπαραστάτη. Ήμασταν μόνοι μας.»

- Μιλήσατε με τον πρόεδρο της ΕΡΤ;

«Όχι. Τον πρόεδρο της ΕΡΤ δεν τον ξέρω. Δε μας έχουν καλέσει. Μία φορά συναντηθήκαμε με το γενικό διευθυντή της ΕΡΤ, τον κύριο Λιάτσο. Ουσιαστικά η ανακοίνωση ότι συρρικνώνεται η εκπομπή έγινε τηλεφωνικά τρεις ημέρες πριν υποτίθεται από την επίσημη έναρξη της. Μας είπαν ότι έχουν νέους σχεδιασμούς. Βγήκαμε μετά από δέκα ημέρες στον αέρα στο δίωρο. Δε μας εξήγησαν κάτι άλλο. Έγινε ένα ραντεβού μετά με τον κύριο Καλημέρη

- Τι σας είπε ο κύριος Καλημέρης;

«Ότι αυτό είναι το νέο concept του σταθμού. Του είπα «Μπορούμε να αποχωρήσουμε από την πρωινή ζώνη γενικώς και να είναι τετράωρο το πρωινό απέναντι στον ανταγωνισμό».

- Φοβάστε μήπως είστε ο επόμενος στόχος να φύγετε από την ΕΡΤ;

«Νομίζω ότι αυτό θα το κάνουν. Θα γίνει με το πέρας της σύμβασης το οποίο είναι τέλη Γενάρη. Διότι στην ΕΡΤ πήραν αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι είναι προσωπικό ειδικών θέσεων που καλύπτεται δηλαδή ουσιαστικά για να μην τελειώσουν οι συμβάσεις. Εγώ είμαι με απλή σύμβαση όπως με παράτησε η προηγούμενη διοίκηση. Οπότε περιμένω να τελειώσει η διαδικασία.»

- Δεν σας στεναχωρεί σε ανθρώπινο επίπεδο γιατί κολυμπήσατε δύο φορές σε βαθιά νερά στη ΝΕΤ.

«Στην ΕΡΤ έγινε μεγάλος αγώνας απ’ όλους τους εργαζομένους.. Κοιτάξτε δείτε την εικόνα του κράτους για να καταλάβετε, τι εικόνα θέλουν της δημόσιας τηλεόρασης.»

- Κατά τη διάρκεια της εκπομπής δε διστάσατε να φέρετε υπουργούς απέναντι από κρίσιμα ερωτήματα. Υπήρξαν πολιτικοί, που ζήτησαν να φύγετε από την θέση σας;

«Πάρα πολλοί. Σε τρία υπουργικά συμβούλια στην κυβέρνηση Παπανδρέου είχε μπει θέμα για την «Πρωινή ενημέρωση», σ’ άλλα δύο στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Σ’ αυτή δεν χρειάστηκε. Μόλις χτίστηκε η κυβέρνηση είχαν πάρει αποφάσεις. Ήμασταν διακομματικοί πρωταγωνιστές, διότι είχαμε θέμα με όλα τα κόμματα. Τα κόμματα έχουν μάθει στην Ελλάδα, δυστυχώς, ότι θα πρέπει να έχουν μία ενημέρωση που να τους βολεύει. Ή θα συμμαχήσουμε με τα γεγονότα ή μ’ αυτούς. Εμείς έχουμε αποφασίσει ότι θα συμμαχούμε με τα γεγονότα. Ξέρετε για την απαξίωση των πολιτών απέναντι στα media δε φταίνε οι πολίτες…»

-Θα στεναχωρηθείτε αν τελικά μετά το Δεκέμβρη δε βρίσκεστε στην εκπομπή;

«Ναι θα με στεναχωρήσει. Αγαπάω πολύ και την ΕΡΤ –όχι τα ντουβάρια- αλλά τους ανθρώπους. Όπως ξαναήρθα στην ΕΡΤ με ψηλά το κεφάλι, είμαι πολύ χαρούμενος, που θα φύγω έχοντας ψηλά το κεφάλι. Το θέμα είναι να μην είσαι σκυμμένος. Ηττημένος δεν είσαι πάντα όταν φεύγεις, αλλά όντας σκυμμένος και από την πίσω πόρτα. Εγώ από την κεντρική πόρτα θα βγω, όπως μπήκα!»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved