Μαριλένα Κατσίμη: Oι πρώτες της δηλώσεις μετά το κόψιμο  της «Πρωινής Ενημέρωσης»
Media

Μαριλένα Κατσίμη: Oι πρώτες της δηλώσεις μετά το κόψιμο της «Πρωινής Ενημέρωσης»

Η Μαριλένα Κατσίμη μίλησε για το κόψιμο της εκπομπής «Πρωινή Ενημέρωση» που παρουσιάζει με τον Κώστα Αρβανίτη και αναφέρθηκε στην δήλωση που έκανε ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Αιμίλιος Λιάτσος, σχετικά με το θέμα.

Πώς σας ανακοινώθηκε το "κόψιμο" της εκπομπής σας;

Μετά την εκπομπή κάλεσαν τον αρχισυντάκτη να κάνει την απομαγνητοφώνηση του επίμαχου σημείου και να την πάει στον Αιμίλιο Λιάτσο. Την πήγε στον Αιμίλιο Λιάτσο και εκείνος του είπε: "Να ξέρεις ότι από αύριο θα έχεις άλλους παρουσιαστές για την εκπομπή σου". Του ανακοίνωσε ότι "κόβονται" οι παρουσιαστές και ο αρχισυντάκτης ήρθε και μας το είπε.

Πως κινηθήκατε μετά από την απόφαση αυτή;

Εμείς αρχικά το ανακοινώσαμε στα social media, όπου έγινε χαμός. Έβγαλαν ανακοινώσεις τα κόμματα... Το ΚΚΕ, η ΔΗΜ.ΑΡ., ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και αρκετά μέλη του ΠΑΣΟΚ. Και στη συνέχεια έγινε γενική συνέλευση των δημοσιογράφων και αποφάσισαν ομόφωνα να γίνει 24ωρη απεργία επαναλαμβανόμενη, ώσπου να ανακληθεί η απόφαση. Είχαμε και άλλα αιτήματα στην απεργία, για διάφορα άλλα πράγματα που γίνονται στην ΕΡΤ, για προσλήψεις που γίνονται με πάρα πολλά λεφτά, για μεικτές προσλήψεις που γίνονται, γιατί θέλουν να επαναφέρουν τα μπλοκάκια και διάφορα τέτοια... Αλλά δεν προλαβαίναμε, διαδικαστικά, να δοθεί η άδεια από την ΕΣΗΕΑ για την απεργία, οπότε αύριο θα γίνει μία στάση δίωρη από την ΠΟΣΠΕΡΤ και η απεργία θα ξεκινήσει από την Τετάρτη.

Πως κρίνετε την δήλωση που έκανε ο Αιμίλιος Λιάτσος για το "κόψιμο" της εκπομπής σας;

Μου φαίνεται τελείως υπερβολική και αβάσιμη. Δεν είπαμε κάτι που δεν έπρεπε να πούμε, ούτε κατηγορήσαμε κανέναν. Εμείς έχουμε στα χέρια μας τις ιατροδικαστικές εξετάσεις από τους δικηγόρους των συλληφθέντων και ξέρουμε ότι ο ανακριτής πρότεινε να γίνει ποινική δίωξη, αν και ο Εισαγγελέας θα πάρει την απόφαση, για κακούργημα στους αστυνομικούς... Δεν είπαμε κάτι παραπάνω από αυτό... πηγή: entertv

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved