Σταύρος Θεοδωράκης: Πώς θα σωθεί η Ελλάδα;
Media

Σταύρος Θεοδωράκης: Πώς θα σωθεί η Ελλάδα;

Οκτώ άνθρωποι, οκτώ πρωταγωνιστές πιστεύουν ότι γνωρίζουν πώς μπορεί η Ελλάδα να βγει από την οικονομική κρίση και να μπει σε νέα τροχιά ανάπτυξης.

Ποιοι είναι αυτοί και πόσοι τρόποι υπάρχουν;

Ο Θέμης Αυγέρης 26 χρόνων από τα Τρίκαλα που πιστεύει ότι «τα γουρούνια θα σώσουν την Ελλάδα». Ο Θέμης σπούδασε Γεωπονική κι έξω από τα Τρίκαλα σε μια πλαγιά με βελανιδιές, εκτρέφει 200 γουρούνια από την αρχέγονη φυλή του ελληνικού μαύρου χοίρου.

Η Ζαχαρούλα Λούδα 35 χρόνων από την Διάβα Καλαμπάκας που λέει ότι «το κρασί θα σώσει την Ελλάδα». Η Ζαχαρούλα έφυγε πριν λίγα χρόνια από την Αθήνα και σήμερα με τον άντρα της Κωνσταντίνο Λούδα έχει μια μικρή αλλά εξαγωγική εταιρεία κρασιού.

Ο Σωκράτης Πούλιος 32 χρόνων από την Λάρισα που δηλώνει ότι «τα βότανα θα σώσουν την Ελλάδα». Ο Σωκράτης πήρε 16 στρέμματα, επωφελούμενος από το μοίρασμα αγροτικής γης του Υπουργείου Γεωργίας στους νέους αγρότες και ετοιμάζεται να φυτέψει μπλούμπερι, αρόνια, φασκόμηλο, ρίγανη και ιπποφαές.

Η Ιωάννα Καράμπελα 28 χρόνων από τα Φάρσαλα που λέει ότι «οι καρυδιές θα σώσουν την Ελλάδα». Η Ιωάννα πήρε 36 στρέμματα από το μοίρασμα αγροτικής γης του Υπουργείου Γεωργίας στους νέους αγρότες και ετοιμάζεται μαζί με τον φίλο της Κώστα Δημακόπουλο 29 χρονών, να φυτέψουν 400 καρυδιές.

Ο Δημήτρης Δήμου που είναι σίγουρος ότι «η αγελάδα θα σώσει την Ελλάδα». Ο κ. Δήμου διατηρεί έξω από το χωριό Αύρα της Καλαμπάκας ένα από τα πιο σημαντικά κτήματα εκτροφής αυτοχθόνων και αρχέγονων φυλών της χώρας. Εκεί βόσκουν ελεύθερες 150 αγελάδες της φυλής της Κατερίνης (από τις 250 που διασώζονται σε όλη την Ελλάδα).

Η Εύη 26 χρόνων, κόρη του Δημήτρη Δήμου, που λέει ότι «ο αγροτουρισμός θα σώσει την Ελλάδα». Η Εύη σπούδασε στην Γεωπονική Αθηνών και τώρα φροντίζει 30 πόνυ Σκύρου με στόχο να δημιουργήσει μια φάρμα με προϊόντα και ζώα εκτατικής καλλιέργειας.

Ο Θεμιστοκλής Αλέξης, μελισσοκόμος από το Καλό Χωριό Αγίου Νικολάου που λέει ότι «το μέλι θα σώσει την Ελλάδα». Ο Θεμιστοκλής σε πολλές περιπτώσεις δεν πουλάει το μέλι του αλλά το ανταλλάσσει με λαχανικά κι άλλα προϊόντα που του είναι χρήσιμα.

Ο Νίκος Ζαχαριάδης ο πρόεδρος του Γεωργικού Συνεταιρισμού Κριτσάς του Αγίου Νικολάου που υποστηρίζει ότι «το λάδι θα μας σώσει». Στην Κριτσά παράγεται ένα από τα καλύτερα λάδια της χώρας, πωλείται στο Harrods του Λονδίνου αλλά και σε άλλα μεγάλα πολυκαταστήματα της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Στον Σταύρο Θεοδωράκη δίνουν τη δική τους απάντηση στην εκπομπή που θα μεταδοθεί την Πέμπτη στις 23.30 στο MEGA.

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved