Χριστούγεννα με την ΕΤ3
Media

Χριστούγεννα με την ΕΤ3

Πλούσιο και στο πνεύμα των ημερών θα είναι το πρόγραμμα της ΕΤ3 και αυτά τα Χριστούγεννα, με κλασικές, εορταστικές ταινίες, μιούζικαλ, ντοκιμαντέρ Α΄ προβολής,

συνδέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ και οι καθιερωμένες ψυχαγωγικές εκπομπές του σταθμού θα μεταφέρουν το εορταστικό κλίμα.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, Δευτέρα, 24 Δεκεμβρίου 2012, στις 7:30 μεταδίδονται τα «Αληθινά Σενάρια» με το Νίκο Ασλανίδη με θέμα «Χριστούγεννα στη Βηθλεέμ».

Στις 8:30 ακολουθεί το χριστουγεννιάτικο οδοιπορικό «Βηθλεέμ το άστρο της ειρήνης» του Βασίλη Κατερινόπουλου, στο οποίο παρουσιάζονται όλα εκείνα τα σημεία που αναφέρονται στην Καινή Διαθήκη.

Στις 10:00 μεταδίδεται ο «Τόπος και το τραγούδι του» με το Γιώργη Μελίκη με κάλαντα, δρώμενα, έθιμα των Χριστουγέννων, χορούς και τραγούδια από το χωριό Καρυές - περιοχή Καβακλή Ανατολικής Ρωμυλίας, σε ένα εορταστικό πρόγραμμα που γυρίστηκε στα Γιαννιτσά Πέλλας.

Στις 11:00 η εκπομπή «Ένα + Ένα» με τον Βασίλη Κατσάρα και την Έλσα Ποιμενίδου προσαρμόζει τη θεματολογία της στο κλίμα της ημέρας.

Στο πλαίσιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Συνταγές με 5 υλικά», στις 14:30, προβάλλεται το επεισόδιο «Εορταστικό τραπέζι με μόνο μια σακούλα ψώνια».

Στις 17:30 η οικογενειακή δραματική ταινία «Χριστούγεννα στην Αλάσκα» του Ρίτσαρντ Λανγκ.

Στις 19:30 η εκπομπή «Ελλήνων Δρώμενα» του Κώστα Τσάβαλου μας «λέει» τα κάλαντα με το επεισόδιο «Εν Ληξουρίου τα είπαμε». Κάλαντα από το Ιόνιο πέλαγος από τις χορωδίες και τις φιλαρμονικές της Κεφαλονιάς.

Ανήμερα τα Χριστούγεννα, Τρίτη, 25 Δεκεμβρίου 2012, στις 6, η ΕΤ3 μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση με τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τη Θεία Λειτουργία και στις 9:00 συνδέεται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο για τη μετάδοση της πατριαρχικής Θείας Λειτουργίας

Στις 12:00 μεταδίδεται σε Α΄προβολή το ντοκιμαντέρ «Τα Χριστούγεννα του Τσακ», μία ωριαία παραγωγή 2011-2012. Ο σεφ Τσακ Χιουτζς είναι πολυάσχολος! Έχει ανοίξει ένα καινούργιο εστιατόριο, αγόρασε το πρώτο του σπίτι με τη σύντροφό του και ταυτόχρονα συνεχίζει την καριέρα του στην τηλεόραση. Τώρα έχει να αντιμετωπίσει μία πραγματική πρόκληση. Θα πρέπει να ετοιμάσει το πρώτο του χριστουγεννιάτικο δείπνο...

Στις 13:30 προβάλλεται η ξένη ταινία «Χριστουγεννιάτικη ιστορία». Πρόκειται για ένα οικογενειακό δράμα, που βασίζεται στο κλασικό μυθιστόρημα του Κάρολου Ντίκενς.

Στις 15:00 η «Κυριακή στο Χωριό» με τη Μάρνη Χατζηεμμανουήλ μας προσκαλεί σε ένα χριστουγεννιάτικο γλέντι στο «Μύλο των ξωτικών» στα Τρίκαλα.

Στις 18:00 η σειρά «Πραγμάτων Ύλη Μαγική» παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στο αγαπημένο συστατικό των χριστουγεννιάτικων και άλλων γλυκών, τη ζάχαρη.

Μισή ώρα αργότερα, στις 18:30, σε Α΄ προβολή «λάμπουν» στην οθόνη της ΕΤ3 τα «Θεαματικά Χριστουγεννιάτικα Λαμπιόνια», ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 90 λεπτών, παραγωγής 2011-2012. Η Αυστραλία δε γιορτάζει τα Χριστούγεννα με χιόνι, αλλά με λαμπιόνια. Ο Matthew Hayden μας οδηγεί σε ένα ταξίδι, στο οποίο θα γνωρίσουμε τα πιο εντυπωσιακά χριστουγεννιάτικα λαμπιόνια.

Στις 23:00 τη σκυτάλη της ψυχαγωγίας παίρνει η ξένη ταινία «Σκρουτζ – Χριστουγεννιάτικη Μπαλάντα». Πρόκειται για μία μουσικοχορευτική ταινία του αγγλικής παραγωγής σε σκηνοθεσία Ρόναλντ Νιμ.

Τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων, Τετάρτη, 26 Δεκεμβρίου 2012, στις 7:00, μικροί και μεγάλοι «χάνονται» στον κόσμο του παραμυθιού με την οικογενειακή περιπέτεια φαντασίας «Οι περιπέτειες του Πινόκιο» σε σκηνοθεσία Στιβ Μπάρον.

Ακολουθεί στις 9:00 το ντοκιμαντέρ «Η Γέννηση» του Νίκου Βεζυργιάννη. Ένα ταξίδι θρησκευτικής πίστης και παράδοσης, μια ιστορική διαδρομή στους ιερότερους τόπους της Παλαιστίνης: στη Ναζαρέτ, τη Βηθλεέμ, το χωριό των Ποιμένων, το Πεντζαχούρ.

Στις 10:00 ο «Τόπος και του τραγούδι του» με το Γιώργη Μελίκη παρουσιάζει «Το γενέθλιο του αήττητου ήλιου», όπως ορίζονται τα Χριστούγεννα διαχρονικά στους αιώνες και όπως εορτάζεται σε ένα μικρό χωριό των Χασίων, τη Βαλανίδα.

Στις 11:00 «Του νερού τα παραμύθια» με την Ίνα Ταράντου φιλοξενούνται στην «Ονειρούπολη» της Δράμας.

Στις 12:00 το ντοκιμαντέρ του Κώστα Μπλιάτκα «Μια καληνύχτα πες μου» για το μελαγχολικό μελωδό της Θεσσαλονίκης, Σταύρο Κουγιουμτζή, από τη σειρά «Ο Αιώνας της Θεσσαλονίκης» της ΕΤ3.

Στις 13:30 η «Έξυπνη Ζωή» της ΕΤ3 με την Άννα Πρέλεβιτς παρουσιάζει μία εκπομπή αφιερωμένη στα παιδιά.

Στις 14:30 οι τηλεθεατές του τρίτου καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης «χορεύουν» με τα πολυβραβευμένα «Κόκκινα παπούτσια», ένα μιούζικαλ αγγλικής παραγωγής 1949.

Στις 23:00 ο...χορός συνεχίζεται με το μιούζικαλ «Ωραία μου κυρία» αμερικανικής παραγωγής 1964, με τους Όντρεϊ Χέμπορν και Ρεξ Χάρισον.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved