Τα «Προσωπικά» συναντούν τον Αναστάσιο Τιράνων
Media

Τα «Προσωπικά» συναντούν τον Αναστάσιο Τιράνων

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και Πάσης Αλβανίας Αναστάσιος φιλοξενείται στην εκπομπή «Προσωπικά» με την Έλενα Κατρίτση αυτό το Σάββατο, στις 16.00 από τη ΝΕΤ.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε, ο Αρχιεπίσκοπος μεταξύ άλλων μιλά για τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών τονίζοντας πως «τα δύο τελευταία χρόνια οι σχέσεις έχουν χειροτερέψει. Υπάρχει μια περίεργη σιωπή, στην οποία έχουν αναδυθεί άλλες δυνάμεις που θα ήθελαν ένταση κι εδώ και στην Ελλάδα. Πρέπει να το προσέξουμε, δεν έχουμε περιθώρια για άλλους πειραματισμούς. Οι δύο λαοί πρέπει να ζήσουν μαζί, να αγωνιστούν μαζί, να προχωρήσουν προς το καλύτερο. Υπάρχουν φωνές που δεν είναι φιλικές. Και υπάρχει ένα κακό, ψάχνουμε κι ανησυχούμε για τις κορόνες που κατά καιρούς ακούγονται και δεν βλέπουμε ποια είναι η ρίζα αυτού του θέματος».

Επίσης, μιλώντας για τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο είπε: «Ηταν ένα σοκ όταν το έμαθα. Είπα: "Το τέλος που περίμενες τόσο καιρό από άλλες πλευρές, έρχεται". Αλλά στη συνέχεια σκέφτηκα: "Προφανώς θα έρθει το τέλος, είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλον. Απλώς φρόντισε όσο χρόνο έχεις μπροστά σου, να τον ζήσεις σωστά". Συμφιλιώθηκα από την πρώτη στιγμή γιατί στις δύσκολες ώρες υπάρχει ένα καταφύγιο. Η πίστη και η εμπιστοσύνη στον Θεό είναι μια μεγάλη, ανεξάντλητη δύναμη».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved