Ο Στέλιος Μάινας παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη
Media

Ο Στέλιος Μάινας παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη

Το γνωστότερο νεοέλληνα συγγραφέα στον κόσμο παρουσιάζει ο Στέλιος Μάινας στο πέμπτο επεισόδιο της σειράς «Έλληνες του πνεύματος και της τέχνης», που θα προβληθεί την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου στις 23.15 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο Στέλιος Μάινας παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Νίκου Καζαντζάκη. Ο γνωστός ηθοποιός, περιδιαβαίνει το άγριο κρητικό τοπίο. Περπατά στο λιμάνι και στα τείχη του Ηρακλείου, αλλά και στην Αίγινα και στην Αθήνα.

Καλεί όλους να ακολουθήσουν τα βήματα του Καζαντζάκη στο γεωγραφικό και πνευματικό ταξίδι της ζωής του. Αυτή η πορεία, μαζί με το σπάνιο φωτογραφικό, και οπτικοακουστικό υλικό και τις μαρτυρίες και συνεντεύξεις ανθρώπων που τον γνώρισαν και μελέτησαν τη ζωή και το έργο του, σχηματίζει τη «βασανισμένη» και ελεύθερη μορφή ενός σύγχρονου Οδυσσέα.

Ένας Οδυσσέας που ταξίδευε από τόπο σε τόπο και από ιδέα σε ιδέα χωρίς να στέκεται να ησυχάσει πουθενά.

Εικόνες και ήχοι από τους τόπους και τις μορφές που σημάδεψαν την ψυχή του Καζαντζάκη θα εμπλουτίσουν την μαγευτική αφήγηση του Στέλιου Μάινα. Και φυσικά, πάνω από όλα, το νησί του, η φλόγα της Κρήτης, που έκαιγε αδιάκοπα στο κέντρο της ύπαρξης, της ζωής και της κοσμοθεωρίας του μεγάλου συγγραφέα.

Μεταξύ άλλων μιλούν για τον Νίκο Καζαντζάκη: ο Γιώργος Γραμματικάκης, η ποιήτρια και βαφτισιμιά του Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, η συγγραφέας και καθηγήτρια βυζαντινών και νεοελληνικών σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης Αγγέλα Καστρινάκη.

©2010-2023 Gossip-tv.gr - All rights reserved