Ο σχολικός εκφοβισμός σε «Πρώτο Πλάνο»
Media

Ο σχολικός εκφοβισμός σε «Πρώτο Πλάνο»

Η Κατερίνα Αντωνοπούλου αγγίζει ένα ευαίσθητο θέμα, με το οποίο συχνά έρχονται τα παιδιά αντιμέτωπα μέσα στο σχολείο.

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου η εκπομπή «Σε πρώτο πλάνο» πραγματεύεται ένα μείζον θέμα που απασχολεί παγκοσμίως την εκπαιδευτική κοινότητα: το bullying. Ο σχολικός εκφοβισμός, σύμφωνα με την ελληνική έννοια του όρου, τα τελευταία χρόνια αυξάνεται δραματικά και στη χώρα μας. Οι καταγγελίες καθημερινά πολλαπλασιάζονται, με αποτέλεσμα το φαινόμενο να παίρνει ανησυχητικές διαστάσεις.

Η ραγδαία εξάπλωση του bullying ακόμα και στις τάξεις του Δημοτικού, έχει θέσει σε συναγερμό γονείς, εκπαιδευτικούς και αρμόδιους φορείς όπως το Υπουργείο Παιδείας. Η ανεύρεση ενός τρόπου αντιμετώπισης

του βίαιου αυτού φαινομένου είναι επιτακτική, καθώς έχουν ήδη καταγραφεί -σε ακραίες βέβαια περιπτώσεις- και αυτοκτονίες παιδιών. Πρόκειται για μαθητές που υπομένουν για καιρό τον σχολικό εκφοβισμό χωρίς να ζητούν βοήθεια, μέχρι που οδηγούνται στην απόφαση να δώσουν τέλος στη ζωή τους. Πρόσφατο παράδειγμα το 16χρονο κορίτσι από την Ιταλία.

Στην εκπομπή συμμετέχουν παιδιά τα οποία έχουν πέσει θύματα bullying από συμμαθητές τους. Επίσης μιλούν καθηγητές, γονείς, αλλά και ψυχολόγοι που εξηγούν πώς κάποιος μπορεί να αντιληφθεί αν το παιδί του έχει υποστεί σχολικό εκφοβισμό, αλλά και πώς μπορεί να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί μια παρόμοια κατάσταση.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved