Ο Γιώργος Λιάγκας, η σοβαρότητα και το σταριλίκι
Media

Ο Γιώργος Λιάγκας, η σοβαρότητα και το σταριλίκι

Ο Γιώργος Λιάγκας με αφορμή τις Χρυσές Σφαίρες έγραψε για τους αληθινούς σταρς!

«ΤΟ ΧΑΟΣ ανάμεσα στη σοβαρότητα και τη σοβαροφάνεια είναι τόσο προφανές, που όσοι σοβαροφανείς επιχειρούν να το παίξουν σοβαροί απλώς γελοιοποιούνται. Είδα όλη την τελετή απονομής για τις Χρυσές Σφαίρες και κατέληξα: το σταριλίκι δεν έχει να κάνει με τον μικρό ή μεγάλο πληθυσμό, όπως ισχυρίζονται αρκετοί «ταπεινοί», αλλά με αυτό ακριβώς το «χάος».

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΣΤΑΡ δεν το παίζει, δεν το δείχνει και δεν το επιδεικνύει. Είναι απλός, προσηνής, έχει λάμψη και τσαλακώνει την εικόνα του ανά πάσα στιγμή, χωρίς να το σκεφτεί. Ακριβώς όπως συμβαίνει στην Ελλάδα δηλαδή... Οπου ηθοποιοί νομίζουν πως έγιναν ομοτράπεζοι του Ντάστιν Χόφμαν μόνο και μόνο επειδή έπαιξαν σε δύο επεισόδια σε καθημερινό. Ή παρουσιαστές που την έχουν δει τουλάχιστον Λέτερμαν, Λένο και Ντε Τζενέρις μαζί επειδή έτυχε να πιάσουν στασίδι σε μια εκπομπή...

ΚΑΙ ΜΕΣΑ στο θέατρο, αλλά και στις συνεντεύξεις μετά, έβλεπες τα ιερά τέρατα να αυτοσαρκάζονται μέχρις άκρων, να αστειεύονται ακόμα και με χοντράδες και να τσαλακώνονται άφοβα. Το ανεπιτήδευτο χιούμορ, άλλωστε, καταδεικνύει πόσο σοβαρά έχει πάρει κανείς τον εαυτό του και πόσο ακομπλεξάριστος και χαλαρός είναι σ' ό,τι αφορά τη δημόσια εικόνα του. Και εδώ τι βλέπουμε; Φόβος τι θα πω, πώς θα το πω, απαγορευμένες ζώνες ερωτήσεων και το χειρότερο: ένα κάρο μανατζαραίοι από δίπλα, που για να μαζέψουν τα αμάζευτα τυποποιούν συμβουλές προς κάθε είδους εκκολαπτόμενους σταρ. Μην πεις αυτό, μη γελάσεις πολύ, πούλα αυτό το παραμύθι, δώσε λάθος εντύπωση. Ετσι θα εντυπωσιάσει; Last year! Τώρα πια ο κόσμος είναι υποψιασμένος.

ΤΟ ΜΟΝΟ που με ξένισε στη φετινή απονομή ήταν η εικόνα των παιδιών της Τζόντι Φόστερ, που επέλεξε τη συγκεκριμένη γιορτή για να αποκαλύψει τη σεξουαλική της ταυτότητα. Δεν καταλαβαίνω. Αφού τα θέματα επιλογής σε προηγμένες κοινωνίες έχουν θεωρητικά επιλυθεί, γιατί πρέπει να δηλώσουμε κάτι για να θεωρηθούμε ειλικρινείς, αν ποτέ πριν δεν έχουμε ισχυριστεί το αντίθετο;

Ακόμα κι έτσι όμως κι επειδή τυχαίνει να κάνω συνεντεύξεις, με μεγάλη αγωνία περιμένω τον πρώτο λαμπερό εκπρόσωπο της τέχνης που θα μου πει: «Πάμε να κάνουμε και να πούμε κάτι διαφορετικό». Και να το εννοεί» έγραψε ο Γιώργος Λιάγκας στην Real.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved