«Σε πρώτο πλάνο»: Τι θα δούμε σήμερα;
Media

«Σε πρώτο πλάνο»: Τι θα δούμε σήμερα;

Την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου έρχονται «Σε Πρώτο Πλάνο» 6 αγρότες με σύγχρονο προφίλ.

Απόφοιτοι Πανεπιστημίου και με μεταπτυχιακές σπουδές, αποφάσισαν να βάλουν τη σύγχρονη τεχνολογία στην αγροτική παραγωγή. Έτσι, κατάφεραν να ανεβάσουν το επίπεδο στα προϊόντα που παράγουν, αλλά και να διακριθούν, κερδίζοντας διεθνή βραβεία εν μέσω κρίσης.

Η «αυτοματοποίηση παραγωγής» και το «υδροπονικό σύστημα καλλιέργειας», είναι άγνωστες έννοιες στους παραδοσιακούς αγρότες. Όμως, στους αγρότες νέας γενιάς ή αλλιώς στους hi-tech αγρότες, βρίσκουν εφαρμογή στο χωράφι και ανεβάζουν το επίπεδο των παραγόμενων προϊόντων, κάνοντάς τα ανάρπαστα στο εξωτερικό.

«Σε Πρώτο Πλάνο» παρακολουθούμε τη διαχείριση μιας κτηνοτροφικής μονάδας εκτροφής, η οποία λειτουργεί με ηλεκτρονικό σύστημα, χωρίς να χρειάζεται οι εργαζόμενοι να έρχονται σε άμεση επαφή με τα ζώα.

Ενώ ακόμα, βιολογικό κρασί και λάδι με τη σύμπραξη της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών, μετατρέπονται σε ελιξίριο ζωής, χωρίς να χάνουν καμία από τις κλασικές τους ιδιότητες.

Πώς τελικά η καινοτομία και η επιστήμη μπορούν να συμβάλλουν στην παραγωγή αγροτικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, ώστε να προσελκύσουν ξένους επενδυτές και να γίνουν όχημα εξόδου από την κρίση; Όλες οι απαντήσεις έρχονται την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου «Σε Πρώτο Πλάνο», στον ΑΝΤ1.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved