Nova: Δεκαέξι χρόνια βραβεία Όσκαρ!
Media

Nova: Δεκαέξι χρόνια βραβεία Όσκαρ!

Την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και για 16η συνεχόμενη χρονιά, τα Βραβεία Όσκαρ πρωταγωνιστούν αποκλειστικά στη μεγάλη κινηματογραφική οθόνη της Nova, της πρώτης ψηφιακής τηλεόρασης στην Ελλάδα.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη live μετάδοση της 85ης Τελετής Απονομής των κορυφαίων κινηματογραφικών βραβείων άρχισε και η κινηματογραφική ζώνη Nova Stars συνεχίζει να προβάλλει μεγάλες οσκαρικές παραγωγές, μέχρι τις 25/2, καθώς επίσης μίνι αφιερώματα στους, Martin Scorsese (20/2), Meril Streep (23/2) και George Clooney (25/2).

Όλες οι αφίξεις των κορυφαίων stars του Hollywood στο κόκκινο χαλί του Dolby Theater, θα καταγραφούν στις 24 Φεβρουαρίου από το E! Entertainment, με live μεταδόσεις που θα ξεκινήσουν από τη 01:00. Η 85η Τελετή Απονομής των Βραβείων Όσκαρ θα μεταδοθεί σε παράλληλη ζωντανή σύνδεση από τα κανάλια Novacinema1 & Novacinema HD, με ελληνικό σχολιασμό από την Πόλυ Λυκούργου και τον Γιώργο Κρασσακόπουλο, καθώς επίσης και από τη συχνότητα της οσκαρικής ζώνης Nova Stars, σε original version.

Οι live μεταδόσεις θα αρχίσουν στις 02:00, ξημερώματα Δευτέρας, με το καθιερωμένο pre-show και θα συνεχιστούν στις 03:30 με το φαντασμαγορικό show που προσφέρει κάθε χρόνο η τελετή απονομής, οικοδεσπότης της οποίας θα είναι φέτος ο ηθοποιός Seth MacFarlane. Οι συνδρομητές της Nova θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, σε μαγνητοσκόπηση, την όλη διοργάνωση από τα κανάλια Novacinema1 & Novacinema HD, στις 8 το πρωί και 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Φεβρουαρίου, καθώς επίσης και στις 20:30, με ελληνικούς υποτίτλους.

Ξεχωριστή στιγμή θα αποτελέσει φέτος το αφιέρωμα που θα παρουσιαστεί για τα 50 κινηματογραφικά χρόνια του James Bond, του πιο γοητευτικού πράκτορα της μεγάλης οθόνης με τις 23 ταινίες και τους 6 ηθοποιούς που φόρεσαν το σμόκιν του. Ανάμεσα στις εκπλήξεις που ετοίμασαν οι διοργανωτές της 85ης Τελετής Απονομής των Βραβείων Όσκαρ θα είναι η live εμφάνιση επί σκηνής της θρυλικής Barbara Streisand, η οποία εμφανίστηκε ξανά επί σκηνής των Oscar πριν από 36 χρόνια, όταν κέρδισε το 1977 το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού για το «Evergreen» από την ταινία «A Star Is Born».

Μεγάλος νικητής στις φετινές υποψηφιότητες ο Steven Spielberg με την ταινία «Lincoln» (12 υποψηφιότητες, οι περισσότερες εκ των οποίων στις πιο βασικές κατηγορίες). Ακολουθεί ο Ang Lee με την ταινία «Life of Pi» (11 υποψηφιότητες), ενώ από 8 «Silver Linings Playbook» του David O. Russell και «Les Miserables» του Tom Hooper. Tο «Argo» του Ben Affleck (7 υποψηφιότητες), ενώ από 5 οι ταινίες «Django Unchained» του Quentin Tarantino, «Skyfall» του Sam Mendes, «Zero Dark Thirty» της Kathryn Bigelow.

Mε αφορμή τις 12 υποψηφιότητες της ταινίας «Lincoln», το National Geographic Channel θα προβάλει την Κυριακή 3 Μαρτίου (21:00) το δίωρο ντοκιμαντέρ «Η δολοφονία του Λίνκολν», που ρίχνει φως στα γεγονότα του 1865, εξιστορώντας τις μέρες της νίκης, της τραγωδίας, της συνωμοσίας, αλλά και της θλίψης ενός έθνους. Τον Αβραάμ Λίνκολν υποδύεται ο ηθοποιός Billy Campbell, γνωστός από τη δραματική σειρά «The Killing».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved