Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στο «Μαγειρεύω οικονομικά»
Media

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στο «Μαγειρεύω οικονομικά»

Ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης "Μαγειρεύει οικονομικά" καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή στις 17.00 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ .


Το "Μαγειρεύω οικονομικά" μαγειρεύει παραδοσιακά, υγιεινά, ελληνικά φαγητά, αποκλειστικά για τις ανάγκες της διατροφής μιας τετραμελούς οικογένειας, με συνολικό κόστος 50 ευρώ! Προσφέροντας πλούσιο κυρίως πιάτο, σαλάτα, ή εναλλακτικά επιδόρπιο, ή κάποιες φορές και τα δύο μαζί, δημιουργούν γεύματα πέντε ημερών.

Το μενού της εβδομάδας:

Τη Δευτέρα ζυμώνει ψωμάκια για τα σπιτικά cheeseburger και ο σεφ θα δώσει την original αμερικάνικη συνταγή για τα μπιφτέκια και τη sauce που θα χρησιμοποιήσουν. Θα γεμίσουν μεξικάνικες τορτίγιες με τυρί και πολλά λαχανικά. Τα γλειφιτζούρια σοκολάτας είναι απολαυστικοί, μικροί πειρασμοί, με σοκολάτα κουβερτούρα, γάλακτος και λευκή σοκολάτα.

Την Τρίτη ετοιμάζει χυλοπίτες με λουκάνικα, αρωματισμένες με φασκόμηλο. Ένα παραδοσιακό αλλά αρκετά αρωματικό κυρίως πιάτο σερβίρει ο σεφ και για επιδόρπιο ετοιμάζει ένα σπιτικό μιλφέιγ.

Την Τετάρτη παρασκευάζει ένα ιδιαίτερο πιάτο με κοκκινιστά φασολάκια χάντρες στην κατσαρόλα, που στο τέλος της βράσης τους θα προσθέσει φαγόπυρο ή αλλιώς μαυροσίταρο, ένα ιδιαίτερο δημητριακό, που αξίζει να το εντάξουμε στη διατροφή μας. Τα ρολά από σνίτσελ τυλιγμένα με μπέικον που στη συνέχεια γεμίζει με τυρί & πιπεριά συνοδεύουν το κυρίως πιάτο.

Την Πέμπτη ετοιμάζει κοτόπουλο στο φούρνο και το αρωματίζει στο εσωτερικό του με βούτυρο όπου έχουν προσθέσει θυμάρι, lime και ρίγανη.
Τα καναπεδάκια πατάτας είναι προβρασμένες ψητές πατάτες, γαρνιρισμένες με πουρέ. Τα τρίγωνα πανοράματος θα συμπληρώσουν υπέροχα το γεύμα.

Την Παρασκευή φτιάχνει τηγανιτό χοιρινό που είναι ένας υπέροχος μεζές. Η τραχανόπιτα όμως, πίτα με φύλλο και γέμιση τραχανά, ίσως δεν είναι ευρέως γνωστή. Είναι όμως πολύ γευστική και θα συμπληρώσει το γεύμα. Για την προετοιμασία της Καθαρής Δευτέρας ο σεφ θα δώσει τη συνταγή για να κάνουμε σπιτική λαγάνα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved