Λιάγκας για ντοκιμαντέρ Κανάκη: «Τριτοκοσμικές οι αντιδράσεις»
Media

Λιάγκας για ντοκιμαντέρ Κανάκη: «Τριτοκοσμικές οι αντιδράσεις»

Την απόλυτη στήριξη στον Αντώνη Κανάκη δίνει μέσα από το editorial του ο Γιώργος Λιάγκας ο οποίος τοποθετείται ανοιχτά υπέρ του παρουσιαστή και της εκπομπής από τη Σιέρα Λεόνε, της Αφρικανικής χώρας όπου ο παρουσιαστής του «Ράδιο Αρβύλα» έζησε μία απίστευτη εμπειρία.

Ο Γιώργος Λιάγκας, λοιπόν μιλάει για τον σάλο που ξέσπασε μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που σχολίασαν αρνητικά την συγκεκριμένη παραγωγή. Στο editorial γράφει ο Γιώργος Λιάγκας: «Η ΕΥΚΟΛΙΑ με την οποία διχάζεται πια η κοινή γνώμη στην Ελλάδα τείνει να γίνει ανέκδοτο. Με το παραμικρό. Κι όπως είναι φυσικό, δι' ασήμαντον αφορμήν. Αυτή τη φορά ήρθε η προβολή ενός ντοκιμαντέρ της Αction Αid για τη Σιέρα Λεόνε να ταράξει και πάλι τα νερά...

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ παίζει συνεχώς η ελληνική τηλεόραση και πολλά έχουν αντίστοιχα θέματα. Παρουσιάζουν δηλαδή την ανέχεια, τις ασύλληπτες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν ακόμη και σήμερα εκατομμύρια άνθρωποι. Τι ιδιαίτερο, λοιπόν, είχε αυτό το ντοκιμαντέρ; Πολλά... Καταρχήν, έναν προβεβλημένο Έλληνα παρουσιαστή στο τιμόνι του. Στη συνέχεια έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισης, μια άλλη ματιά και, τελικά, μεγάλη τηλεθέαση. Γιατί μην κοιτάς που όταν μας ρωτάνε τι βλέπουμε απαντάμε όλοι «ντοκιμαντέρ». Το συγκεκριμένο είδος πιάνει από 0% έως το πολύ 3%-4% στους πίνακες της AGB. Μάλλον είναι το ποιοτικό μας άλλοθι για να δούμε μετά μανίας τη «Φατμαγκιούλ» και τον «Σουλεϊμάν».

ΑΥΤΗ τη φορά τα αποτελέσματα ήταν διαφορετικά και άκρως εντυπωσιακά. Κοτζάμ 40άρια. Και μετά... ήρθαν οι μέλισσες, δηλαδή τα σχόλια και η γκρίνια - κυρίως από το διαδίκτυο. «Ο Κανάκης είναι πλούσιος, μας κοροϊδεύει που πάει στους φτωχούς», «βγήκε γυμνός για να μας δείξει τους κοιλιακούς του», «ο εγωπαθής έβαλε τα παιδιά να φωνάζουν το όνομά του» και άλλα τέτοια.

ΑΚΟΜΑ και αν συμφωνούσα, που δεν συμφωνώ, έχω την αίσθηση ότι σ' αυτές τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα μετράει. Κι αυτό είναι ότι για πρώτη φορά, εξαιτίας του Κανάκη, τόσο πολλοί άνθρωποι παρακολούθησαν ένα θέμα που, αν το παρουσίαζε ο ποιοτικός φουφουτόπουλος της ΕΡΤ, χωρίς να 'χω κάτι με τη δημόσια τηλεόραση, δεν θα το έβλεπαν ποτέ. Ο Κανάκης ακολούθησε πιο εμπορικούς δρόμους εκμεταλλευόμενος αυτό που είναι. Όπως ακριβώς όταν η Αντζελίνα Τζολί, ο Μπραντ Πιτ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και τ' άλλα παιδιά κάνουν αντίστοιχα γυρίσματα σε τριτοκοσμικές χώρες. Σαφώς και είναι πλούσιοι και όμορφοι, σαφώς και αποκτούν ένα υπέροχο κοινωνικό άλλοθι, αλλά, όπως και να 'χει, το μήνυμα -που αυτό είναι το πρωτεύον- περνάει πιο εύκολα και σε πολύ πιο πλατύ κοινό, χάρη στον λαμπερό σταρ». Ο Γιώργος Λιάγκας καταλήγει λέγοντας: «ΠΡΙΝ πετάξεις την πέτρα του αναθέματος, λοιπόν, αναλογίσου από πότε είχες να δεις ντοκιμαντέρ - αν δεν ήταν αυτό το πρώτο που είδες απ' την αρχή έως το τέλος. Ακόμα κι αν το έκανες για τους... απολλώνιους μυς του παρουσιαστή».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved