Κοσμάς Βίδος: «Ξεσκεπάζει» τα πρόσωπα της showbiz και το γιατί εκθέτουν τα παιδιά τους
Media

Κοσμάς Βίδος: «Ξεσκεπάζει» τα πρόσωπα της showbiz και το γιατί εκθέτουν τα παιδιά τους

 Ένα αρκετά καυστικό κείμενο που αφορά τους ανθρώπους της showbiz και τον τρόπο με τον οποίο αποφασίζουν να εκθέσουν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους με απώτερο σκοπό να αποκομίσουν οφέλη στα επαγγελματικά τους έγραψε ο Κοσμάς Βίδος.

«Διάβασα σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στον Βασίλη Μπουζιώτη («TV Έθνος») και σε ερώτηση σχετική με την άρνησή του να ποζάρει στους φωτογράφους με το παιδί του: «Δεν το έκανα ποτέ και δεν θα το κάνω. Οσες φορές έτυχε να βρεθεί φωτογράφος σε έξοδό μου με τον γιο μου θύμωσα. Θέλω να ξέρει τη δουλειά μου ο κόσμος, όχι τι κάνω σπίτι μου ή όταν βρίσκομαι εκτός σκηνής. Δεν τους αφορά. Οποιος "ψοφάει" να δημοσιοποιεί την προσωπική του ζωή μάλλον κάτι δεν κάνει καλά επαγγελματικά και προσπαθεί να το καλύψει. Δεν ανήκω σε αυτή την κατηγορία».

Ο γνωστός ηθοποιός δεν είπε παρά το αυτονόητο: το παιδί δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως... επαγγελματικό αξεσουάρ του γονέα του. Το λένε όλοι οι ειδικοί (εκπαιδευτικοί, παιδοψυχολόγοι, παιδοψυχίατροι), το λέει και η κοινή λογική. Μόνο που στον χώρο της showbiz συχνά το αυτονόητο και η κοινή λογική καταργούνται για να επικρατήσει ο πιο ακραίος παραλογισμός, βαφτισμένος «δημόσιες σχέσεις». Αυτές τις κακώς εννοούμενες δημόσιες σχέσεις, που θέλουν την οικογένεια του σταρ να μετατρέπεται σε δεκανίκι της εικόνας του μέσα από τηλεοπτικά ρεπορτάζ και δημοσιεύματα των περιοδικών: «ο τάδε με τα παιδιά του για ψώνια», «η δείνα με τα παιδιά της για ιππασία στην Εκάλη...». Ετσι, με αυτές τις φωτογραφίες, όπου στην καλύτερη των περιπτώσεων έχουν σβήσει ελαφρώς τα πρόσωπα των παιδιών, στη χειρότερη τα εκθέτουν εντελώς ακάλυπτα, συντηρούν ορισμένοι καριέρες που αλλιώς θα είχαν σβήσει. Και για να μη φορτωθούν το κρίμα (γιατί είναι κρίμα να «πωλείς» το παιδί σου,) το ρίχνουν στους κακούς παπαράτσι, από τους οποίους «δεν μπορείς να ξεφύγεις». Τώρα, πώς να ξεφύγεις όταν τους έχεις καλέσει ο ίδιος για να καταγράψουν την καθημερινότητά σου, αυτό είναι άλλο θέμα...» έγραψε χαρακτηριστικά.

Δεκάδες οι περιπτώσεις επωνύμων (και) στην Ελλάδα που καταφεύγουν στο φτηνό τέχνασμα χωρίς να υπολογίζουν τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτή η έκθεση στις ζωές των παιδιών τους. Και όσο μεγαλώνει η κρίση, και οι δουλειές στον χώρο του θεάτρου, του τραγουδιού, της τηλεόρασης γίνονται λιγότερες, τόσο περισσότερα τα παιδάκια που... παραδίδονται στον όχλο. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους οι γονείς τους - δεν υπάρχει λόγος να τους περιλάβω έναν-έναν ονομαστικά, θα τους βρείτε όλους στις σελίδες των περιοδικών και στο Internet. Την ίδια στιγμή ας σκεφτούν άπαντες οι χρήστες του Internet που ανεβάζουν φωτογραφίες των δικών τους παιδιών στον «τοίχο» τους, θέλοντας να φωνάξουν σε όλους την αγάπη τους και την υπερηφάνειά τους για αυτά πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι κάτι τέτοιο. Τα εν οίκω μη εν δήμω και στην εποχή του Διαδικτύου, κυρίως τώρα. Ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά!» έγραψε χαρακτηριστικά.

Πηγή: Βήμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved