Πώς είναι σήμερα οι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τον «Ιησού»; Τι συμβαίνει με την… κατάρα που τους ακολουθεί;
Media

Πώς είναι σήμερα οι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τον «Ιησού»; Τι συμβαίνει με την… κατάρα που τους ακολουθεί;

Η ιστορία του Ιησού είναι μια από τις γνωστές σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις, ενώ έχει στρέψει και τα φώτα του… Hollywood και όχι μόνο πάνω της.

Δεν είναι λίγοι οι ηθοποιοί που ενσάρκωσαν τον ρόλο του Χριστού όμως όπως φάνηκε και εκ του αποτελέσματος, ενώ η καριέρα τους ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, κατέληξε να πάει… άπατη.

Αντικειμενικά λοιπόν, ο καλύτερος «Ιησούς» που είδαμε μέχρι τώρα είτε στην μικρή είτε στην μεγάλη οθόνη είναι ο Ρόμπερτ Πάουελ που πρωταγωνίστησε στο δράμα του Φράνκο Τζεφιρέλι, «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Σήμερα βέβαια έπειτα και από τόσα χρόνια είναι… αγνώριστος, όμως το πρόσωπό του από την τηλεταινία αυτή είναι χαραγμένο στην μνήμη όλων.

Άλλη μια σειρά που έγινε επίσης γνωστή είναι το «Ο Χριστός ξανασταυρώνεται», με τον Αλέξη Γκόλφη ως πρωταγωνιστή. Ο Έλληνας Ιησούς έπειτα από αυτό… χάθηκε από προσώπου γης θα μπορούσε να πει κανείς. Είχε παίξει σε σειρές, αλλά έμεινε γνωστός ως Ιησούς και αυτό δεν μπόρεσε ποτέ να το σβήσει από το μυαλό του κοινού.

Ο Jeffrey Hunter γνώρισε και αυτός επιτυχία μέσα από την ταινία «Ο Βασιλεύς των βασιλέων» ως Ιησούς, όμως ούτε αυτός γλίτωσε από την άτυπη κατάρα που ακολουθεί τους ηθοποιούς που ενσάρκωσαν τον Θεάνθρωπο. Σε ηλικία 42 ετών είχε τραγικό θάνατο έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο και αιμορραγία.

«Ο Τελευταίος πειρασμός» δεν κέρδισε και τα καλύτερα σχόλια. Πρωταγωνιστής ήταν ο Γουίλιαμ Νταφόε και σκηνοθέτης ο Μάρτιν Σκορτσέζε. Η ταινία είναι βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο Γουίλιαμ Νταφόε ήταν ίσως ο μόνος ηθοποιός που… γλίτωσε από την «κατάρα», αφού η καριέρα του μετά από αυτή την ταινία συνεχίστηκε κανονικά.

Ο πρωταγωνιστής στην μίνι σειρά, «Jesus», Τζέρεμι Σίστο για ένα μεγάλο διάστημα είχε πιστέψει πραγματικά πως είναι ο Ιησούς και δήλωνε «ο λόγος που με επέλεξαν για τον συγκεκριμένο ρόλο είναι επειδή είμαι όμορφος. Ακόμα πάντως μου λένε στα μπαρ να μετατρέψω το νερό σε κρασί». Πλέον παίζει στη σειρά «Νόμος και τάξη»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved