Τι θα δούμε σήμερα στα «Μαστορέματα»;
Media

Τι θα δούμε σήμερα στα «Μαστορέματα»;

«Μαστορέματα» με έξυπνες ιδέες και προτάσεις στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ το Σάββατο 18 Μαΐου στις 14.00.

Οι τοίχοι δεν είναι άτρωτοι. Ειδικά στις εισόδους- εξόδους των εξωτερικών χώρων, εκεί που μπαινοβγαίνουν ποδήλατα, μηχανές αλλά και διάφορα ογκώδη αντικείμενα, οι τοίχοι όχι σπάνια «τραυματίζονται». Ένα τέτοιο ζήτημα αντιμετωπίζει ο Άγγελος Αρβανίτης στο στούντιό του. Βρίσκει λοιπόν την ευκαιρία να δείξει στη Φιλίππα Πασχαλίδου πώς διορθώνεται η ζημιά και ο τοίχος του ξαναγίνεται καινούργιος.
Κατόπιν μπαίνει στο εργαστήριό του και κατασκευάζει ένα όρθιο φωτιστικό δαπέδου από ξύλο. Πρόκειται για μια λιτή αλλά εντυπωσιακή κατασκευή με ένα εύρημα πραγματικά ενδιαφέρον: Το καλώδιο του φωτιστικού δεν κρύβεται, αλλά γίνεται μέρος της αισθητικής εικόνας του επίπλου.
Στη συνέχεια, η Φιλίππα και ο Άγγελος αλλάζουν με έναν απλό και οικονομικό τρόπο την εικόνα μιας ισόγειας βεράντας. Ο Άγγελος συνδέει μεταξύ τους καφασωτά και δημιουργεί έτσι ένα πρωτότυπο διαχωριστικό, απόλυτα ταιριασμένο με το περιβάλλον.
Τέλος, ο Άγγελος επιδιορθώνει ένα πρόβλημα που προκύπτει συχνά λόγω υγρασίας ή κακής κατασκευής: Το τελείωμα του τοίχου στο σοβατεπί έχει σκάσει. Το μερεμέτι είναι απαραίτητο και για λόγους υγείας και για λόγους αισθητικής. Αυτό που μαθαίνει η Φιλίππα, είναι η ευκολία με την οποία διορθώνεται το πρόβλημα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved