Τι θα δούμε σήμερα στην εκπομπή «Αυτοψία»;
Media

Τι θα δούμε σήμερα στην εκπομπή «Αυτοψία»;

Αυτή την εβδομάδα, η εκπομπή Αυτοψία εστιάζει τον φακό της στον ελληνικό Τουρισμό.

Κατά τη φετινή τουριστική περίοδο, η χώρα μας αναμένεται να υποδεχτεί 17 εκατομμύρια τουρίστες, ενώ υπολογίζεται ότι τα έσοδα από τον Τουρισμό θα ανέρθουν στα 11 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι εκτιμήσεις αυτές δημιουργούν αισιοδοξία στους επαγγελματίες του κλάδου, παράλληλα όμως, αναδεικνύουν και τα προβλήματα που αποτελούν τροχοπέδη στη σωστή εξυπηρέτηση των τουριστών.

Ο Γιώργος Κουμπενάς, γενικός γραμματέας Εφοπλιστών Κρουαζιέρας, τονίζει ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι λιμενικές υποδομές: «Στη Σαντορίνη υπάρχει μόνο ένας χώρος για να δέσουν τα πλοία, ενώ το μοναδικό τελεφερίκ που υπάρχει δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους χιλιάδες τουρίστες που κατακλύζουν το νησί την ίδια ώρα. Οι τουρίστες είναι υποχρεωμένοι να περιμένουν μέχρι και δύο ώρες». Και καταλήγει: « Ο αρχαιολογικός χώρος της Δήλου, ένας αρχαιολογικός χώρος που είναι παγκοσμίως γνωστός, δεν ανοίγει τις απογευματινές ώρες, λόγω των περικοπών. Έχουν γίνει τρείς συναντήσεις με το Υπουργείο και οι εφοπλιστές έχουν προτείνει να πληρώσουν τις υπερωρίες, αλλά ακόμη δεν έχει βρεθεί λύση».

Ο Νίκος Κυρίτσης, εκπαιδευτής Κανόε Καγιάκ, στην Κόνιτσα, επισημαίνει ότι ένα από τα βασικά προβλήματα του ελληνικού Τουρισμού είναι και οι οδικοί άξονες οι οποίοι οδηγούν στην ηπειρωτική Ελλάδα: «Το αεροδρόμιο Ιωαννίνων δεν μπορεί να δεχθεί Τσάρτερ. Τα έργα στο αεροδρόμιο ξεκίνησαν, αλλά έχουν πάρει τη μορφή του Γεφυριού της Άρτας, δεν τελειώνουν ποτέ. Επίσης, στον τομέα της προβολής δεν τα πάμε καθόλου καλά. Ο ΕΟΤ άλλαξε τα τελευταία 10 χρόνια πολλές φορές το λογότυπό του, κάτι που είναι απαράδεκτο για διαφήμιση. Εμείς ανεβάζουμε στο YouTube βίντεο για να προβάλλουμε την περιοχή» επισημαίνει με νόημα.

Η Κατερίνα Μουτσάτσου, ηθοποιός που ζει στο Λος Άντζελες, υπογραμμίζει: «Η ουσία είναι ότι η Ελλάδα έπρεπε να κάνει brand name το όνομά της, τον Πολιτισμό της, τον τρόπο ζωής της, και δεν το κάνει». Η γνωστή ηθοποιός αναφέρει ότι πρόσωπα, τα οποία διαχειρίζονται την τύχη του ελληνικού Τουρισμού, της είπαν χαρακτηριστικά: «Αυτό δεν γίνεται, εδώ είναι Ελλάδα». Και συνεχίζει: «Δεν υπάρχει βούληση. Πάντα κάποιος άλλος φταίει, για μένα φταίνε οι ίδιοι. Όταν κάτι θέλεις γίνεται». Ειδικά για την Αμερική τονίζει: «Δυστυχώς όταν λες Ελλάδα σου λένε 'ωπα'. Ο Ζορμπάς μπορεί να βοήθησε την Ελλάδα του '60, αλλά εκτός από τη Μύκονο και τη Σαντορίνη η υπόλοιπη Ελλάδα είναι άγνωστη».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved