Ο γερμανικός Τύπος για την ΕΡΤ
Media

Ο γερμανικός Τύπος για την ΕΡΤ

Όλα τα ξένα μέσα ενημέρωσης κάνουν εκτενή αναφορά στο κλείσιμο της ΕΡΤ!

«Η Ελλάδα κλείνει τον δημόσιο σταθμό της» είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας Die Zeit στην ηλεκτρονική της σελίδα και γράφει: «Τέσσερα κανάλια, 26 ραδιοσταθμοί, 2.600 εργαζόμενοι. Πολύ ακριβό, λέει η κυβέρνηση. Χθες το βράδυ η Ελλάδα έκλεισε τον δημόσιο σταθμό».
και στη συνέχεια σημειώνει:
«Το βήμα αυτό της κυβέρνησης, το οποίο επικρίθηκε έντονα από τα συνδικάτα, είναι μια παραχώρηση στους διεθνείς δανειστές, οι οποίοι αυτή τη στιγμή ελέγχουν την πορεία των μεταρρυθμίσεων. Το κλείσιμο στόχο έχει να συμβάλει στο να εκπληρωθούν τα μέτρα λιτότητας, τα οποία επέβαλε στη χώρα η τρόικα».
Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt τονίζει: «Ο δημόσιος ραδιοσταθμός ΕΡΤ ήταν θεσμός για 75 χρόνια στα ελληνικά media. Τώρα αποφάσισε η κυβέρνηση να κλείσει το σταθμό. Χθες το βράδυ τα τηλεοπτικά προγράμματα έκλειναν το ένα μετά το άλλο. Μια ώρα πριν από τα μεσάνυχτα μπορούσε κανείς να δει μόνο ένα κανάλι της κρατικής τηλεόρασης. Και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί έκλεισαν τα προγράμματά τους. Λίγο πριν, το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε ότι η επιχείρηση ΕΡΤ δεν λειτουργεί πλέον. Με αυτό τον τρόπο τελείωσε μια εποχή».
Ενώ, η Kölner Stadt Anzeiger για το κλείσιμο της ΕΡΤ γράφει «μια τυπική περίπτωση απίστευτης σπατάλης» σύμφωνα με το αιτιολογικό της κυβέρνησης.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved