ΕΡΤ: Τι γράφει ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA για το λουκέτο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης!
Media

ΕΡΤ: Τι γράφει ο διευθυντής ειδήσεων του MEGA για το λουκέτο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης!

Ο διευθυντής ειδήσεων του Μεγάλο Καναλιού σχολιάζει το λουκέτο της ΕΡΤ!


Ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος γράφει στο aixmi:

"Η ΕΡΤ είχε, πράγματι, πολλά προβλήματα. Κομματισμού, αναξιοκρατικών προσλήψεων, αδιαφάνειας, συνδικαλιστικοκρατίας. Χρειαζόταν, εδώ και χρόνια, συγκροτημένο σχέδιο εξυγίανσης. Ουδείς τόλμησε. Και αίφνης της έβαλαν λουκέτο και, μαζί, μπουρλότο στις εξελίξεις.

Ο λόγος που προβάλλεται δεν είναι καν ο εξορθολογισμός της, αλλά η ανεύρεση των 2,000 απολύσεων που έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα...

Είναι αλήθεια ότι ο αρμόδιος υπουργός Αντώνης Μανιτάκης δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα στο θέμα αυτό. Αντί, όμως, ο πρωθυπουργός να λύσει το πρόβλημα λειτουργίας της κυβέρνησης, αποφάσισε -παρά την ανοιχτή διαφωνία Βενιζέλου, Κουβέλη- να κλείσει την ΕΡΤ. Επέτρεψε δε στον (και δημοσιογράφο) Σίμο Κεδίκογλου να συνοδεύσει το «λουκέτο» με μια ισοπεδωτική για όλους τους εργαζομένους, ανακοίνωση.

Συμπέρασμα: Έκλεισαν την κρατική Ραδιοτηλεόραση, χωρίς να έχουν επεξεργαστεί -και να δημοσιοποιήσουν αμέσως- ένα σχέδιο επαναλειτουργίας της σε άλλη βάση.

Λάθος. Μεγάλο λάθος.
Για να πολεμήσεις την αρρώστια σκοτώνεις τον ασθενή;
Πετάς στο δρόμο 2,500 ανθρώπους χωρίς καμια αξιολόγηση;
Σβήνεις τη φωνή της χώρας στα πέρατα του κόσμου;
Εξαφανίζεις μια από τις ελάχιστες νησίδες Πολιτισμού στον τηλεοπτικό χάρτη;

Όχι, δεν το κάνεις αυτό. Προετοιμάζεις καλά την κίνησή σου, διαμορφώνεις πολιτικά τις συμμαχίες σου, διαχωρίζεις τους έντιμους και άξιους εργαζόμενους από τους κομματικούς εγκάθετους, τα λαμόγια και τους εγατοπατέρες, και προχωράς στη δημιουργία ενός νέου φορέα απαλλαγμένου από τα κομματικά δεσμά.

ΥΓ1 Θεωρώ απολύτως υποκριτικές τις σπαραξικάρδιες φωνές όσων μέχρι χθες κατακεραύνωναν τη λειτουργία της κρατικής τηλεόρασης. Οι κομματικές σκοπιμότητές τους βγάζουν μάτι.

ΥΓ2 Στέλνω εγκάρδιο χαιρετισμό στους συναδέλφους μου, που -παρά τον θανάσιμο κομματικό εναγκαλισμό- προσπάθησαν επί πολλά χρόνια να κρατήσουν ψηλά τη δημοσιογραφική σημαία.

ΥΓ3 Ο κίνδυνος -λόγω του κάκιστου χειρισμού- να βγουν δικαιωμένοι και όλοι όσοι έχουν συμβάλλει στην απαξίωση της κρατικής Ραδιοτηλεόρασης, είναι πολύ μεγάλος.

ΥΓ4 Η πιθανότητα να κλονιστεί η κυβερνητική σταθερότητα δεν είναι διόλου αμελητέα.

ΥΓ5 Έλεγχος στα πεπραγμένα των διοικήσεων, των τελευταίων ετών, θα γίνει; Στα μπόνους που μοιράζονταν, ενώ η ΕΡΤ είχε ζημιές, στις ασύλληπτου κόστους εξωτερικές παραγωγές, στους απίθανους μισθούς των φίλων και συγγενών του εκάστοτε υπουργού Τύπου;".

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved