«60’ Ελλάδα» rewind στην χρονιά
Media

«60’ Ελλάδα» rewind στην χρονιά

Μέσα σε 60', πέρασαν από τη μικρή οθόνη δυνατές εικόνες από την Ελλάδα της κρίσης, αλλά και ιστορίες πολιτών που μέσα από μια επίπονη προσωπική διαδρομή

αναζήτησαν και βρήκαν λύσεις για να χτίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους ίδιους και τον τόπο τους. Η εκπομπή ταξίδεψε από τις Πρέσπες και τα Σκόπια μέχρι το Καστελόριζο και το Κας της Τουρκίας, έφτασε στο βορειότερο νησί του Ιονίου, στους Οθωνούς, και πέρασε στους Αγίους Σαράντα.

Εκτός τηλεοπτικού πλατό, μακριά από τα αστικά κέντρα, σε περιοχές της χώρας, οι οποίες βιώνουν έντονα τη νέα σκληρή πραγματικότητα, ο Νίκος Μάνεσης απέδειξε ότι μια κοινωνία χτυπημένη από την κρίση μπορεί να σταθεί στα πόδια της και να στείλει σε όλους ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος ανέδειξε τα προβλήματα της περιφέρειας, κατέγραψε επί τόπου τα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που δημιουργούν αδιέξοδα. Συνάντησε πρόσωπα που αντιμετώπισαν την κρίση δίνοντας μαθήματα ζωής. Έζησε μαζί τους τη δύσκολη καθημερινότητά τους, όπως αυτή διαμορφώνεται μακριά από τα αστικά κέντρα, μπήκε στα σπίτια τους, τους παρακολούθησε στους χώρους εργασίας τους, κατέγραψε τις ιστορίες τους, μοιράστηκε τις ανησυχίες, τις αγωνίες και τα όνειρά τους.

Στα 6 επεισόδια των εκπομπών του, ο Νίκος Μάνεσης, με σοβαρότητα και εγκυρότητα, έκανε ένα ξεχωριστό οδοιπορικό φέρνοντας στις οθόνες μας τόπους και πρόσωπα που μοιράστηκαν μαζί μας τη δική τους διαφορετική πραγματικότητα και αλήθεια: Φλώρινα, Ψαράδες, Πρέσπες, Άγιος Αχίλλειος, Μηλιώνας, Αγαθονήσι, Πλάτη, Ψέριμος, Λέρος, Τέλενδος, Μαράθι, Αρκοί, Λειψοί, Καστελόριζο, Νησάκι της Ρω, Στρογγύλη, Νάξος, Σχοινούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσια, Ερεικούσσα, Μαθράκι, Οθωνοί, Κέρκυρα, Ελαφόνησος, Κύθηρα, Αντικύθηρα. Η εκπομπή πέρασε και τα σύνορα της χώρας κάνοντας στάση στο Μοναστήρι των Σκοπίων, στους Άγιους Σαράντα της Αλβανίας και στο Κας της Τουρκίας.
Οι ιδιαίτερες στιγμές της εκπομπής:

Άγιος Αχίλλειος: Η συγκινητική ιστορία του κοριτσιού της λίμνης και η πλωτή γέφυρα.
Πρέσπες: Η καθημερινότητα των ψαράδων.
Αγαθονήσι: Οι ιστορίες των 11 μαθητών του σχολείου του νησιού.
Ψέριμος: Το σχολείο που έχει μετατραπεί σε μαντρί και το φαρμακείο που στεγάζεται στην εκκλησία.
Λειψοί: Το θαύμα με τα κρινάκια στην εικόνα της Παναγίας.
Λέρος: Η ιστορία ενός Κενυάτη, από τη φυλή των Μασάι, ο οποίος μεγάλωσε στο νησί και αισθάνεται πιο ντόπιος από τους ντόπιους.
Καστελόριζο: Η ιστορία ενός ελληνοτουρκικού έρωτα.
Ρω: Η επίσκεψη στο σπίτι της «Κυράς της Ρω».
Κουφονήσι: Η ιστορία του ατρόμητου καπετάνιου Πράσινου, ο οποίος ταξιδεύει στις θάλασσες, αψηφώντας τα μποφώρ, για να σώσει ανθρώπινες ζωές.
Μαθράκι: Ο ποδοσφαιρικός αγώνας των κατοίκων του νησιού πάνω σε ένα στρώμα από φύκια, το οποίο έχει καλύψει τον χώρο που κάποτε ήταν θάλασσα. Αντικύθηρα: Τα λόγια της μητέρας των δύο μοναδικών παιδιών του νησιού.

Η υποδοχή που επιφύλαξε το τηλεοπτικό κοινό στη νέα εκπομπή του Alpha 60' Ελλάδα ήταν θερμή και αποτυπώνεται και στην τηλεθέαση που κατέγραψε.
Συγκεκριμένα, η εκπομπή κατέγραψε μέσο όρο 17% στο δυναμικό κοινό 15-44 και 18,9% στο σύνολο.
Η εκπομπή σημείωσε την υψηλότερη τηλεθέασή της την Τετάρτη 5 Ιουνίου, στο οδοιπορικό στην άγονη γραμμή του Ιονίου. Στο δυναμικό κοινό 15-44, κατέγραψε ποσοστό 19,8% και στο σύνολο 19,3%. Αξιοσημείωτο είναι ότι η συγκεκριμένη εκπομπή, στις γυναίκες 25-34 ετών σημείωσε μέσο μερίδιο τηλεθέασης 28,9% και στους άνδρες 25-34 ετών μέσο μερίδιο τηλεθέασης 27,1%.

Η εκπομπή 60' Ελλάδα ξανά στους δέκτες σας με το νέο πρόγραμμα του Alpha το φθινόπωρο.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved