Ποιος είναι ο Antoni Gaudi που τιμά σήμερα το Doodle της Google
Media

Ποιος είναι ο Antoni Gaudi που τιμά σήμερα το Doodle της Google

Αφιερωμένο στα 161α γενέθλια του Ισπανού αρχιτέκτονα, Αντόνιο Γκαουντί είναι το σημερινό doodle της Google.

Όσοι έχετε βρεθεί έστω και μία φορά στην Βαρκελώνη σίγουρα θα έχετε επισκεφθεί κάποια από τα έργα του, όπως η Casa Batllo ή το πάρκο Guel.

Ο Αντόνιo Γκαουντί (Antoni Gaudí ή με το πλήρες του όνομα: Antoni Gaudí i Cornet) γεννήθηκε στις 25 Ιουνίου 1852 και πέθανε στις 10 Ιουνίου 1926 και ήταν σημαντικός Καταλανός αρχιτέκτονας της Αρ Νουβό.
Γεννήθηκε στη Ρέους, αλλά σπούδασε και εργάστηκε στη Βαρκελώνη όπου βρίσκονται και τα πιο σημαντικά έργα του, τα οποία ξεχωρίζουν για το σχεδιασμό τους.
Ο Γκαουντί διαμορφώθηκε επαγγελματικά και πνευματικά στο κοσμοπολίτικο περιβάλλον της Βαρκελώνης. Μελέτησε τα καλλιτεχνικά ρεύματα του παρελθόντος, την ισλαμική και τη γοτθική αρχιτεκτονική η οποία μάλιστα εκείνη την εποχή αναβίωνε.
Το τελευταίο και ένα από τα χαρακτηριστικά έργα του είναι η εκκλησία Σαγράδα Φαμίλια, η οποία έμεινε ημιτελής λόγω του θανάτου του αρχιτέκτονα.
Τα έργα του Γκαουντί δίνουν ιδιαίτερο χαρακτήρα στη Βαρκελώνη και αποτελούν πόλους έλξης για επισκέπτες και μελετητές. Χαρακτηριστική είναι μια από τις τεχνικές του Γκαουντί ο οποίος χρησιμοποιούσε κομμάτια από κεραμικά πλακίδια για να διακοσμήσει και να χρωματίσει κάποια από τα έργα του. Σήμερα πολλά από τα διακοσμητικά αναμνηστικά που πωλούνται στη Βαρκελώνη χρησιμοποιούν την τεχνική αυτή.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved