Ελληνική «καληνύχτα» στους νεοναζί από γερμανική εφημερίδα
Media

Ελληνική «καληνύχτα» στους νεοναζί από γερμανική εφημερίδα

Μια… «καληνύχτα» στα ελληνικά για τους νεοναζί από πρωτοσέλιδο γερμανικής εφημερίδας.

Συγκεκριμένα της Tageszeitung η οποία κυκλοφόρησε σήμερα με αυτό τον τίτλο και με μια φωτογραφία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου. Στον υπότιτλό της, η εφημερίδα αναφέρει: «Καληνύχτα Χρυσή Αυγή: η αστυνομία συλλαμβάνει την ηγεσία του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή. Τους βαραίνουν οι κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και εκβιασμό, τέσσερις βουλευτές πρέπει να ασκήσουν τα καθήκοντά τους μέσα από τη φυλακή».

Ο σχολιαστής της εφημερίδας γράφει μεταξύ άλλων: «Νεοναζιστές με χειροπέδες. Το ότι η κρατική εξουσία κινείται επιτέλους εναντίον των ακροδεξιών τραμπούκων, φέρνει ανακούφιση, όχι μόνον στους περισσότερους Έλληνες. Ο κατάλογος των κατηγοριών είναι μακρύς, από ανθρωποκτονία από πρόθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης, εκβιασμό και βομβιστικές επιθέσεις μέχρι ξέπλυμα χρήματος. Η Χρυσή Αυγή κηρύσσει την υποτιθέμενη προστασία του ελληνισμού και εργάζεται με βία, αναμόχλευση παθών και αντισημιτισμό.

Νεοναζιστές με χειροπέδες. Ορισμένοι θα ήθελαν να δουν κάτι παρόμοιο και στη Γερμανία, όπου αξιωματούχοι του NPD κινούνται στη βάση σχεδόν ίδιων στερεοτύπων. Ωστόσο αυτό δεν είναι τόσο απλό. Ένα κράτος δικαίου μπορεί να κινηθεί μόνο εναντίον συγκεκριμένων αξιόποινων πράξεων, οι οποίες διαπράττονται από συγκεκριμένα άτομα.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved