«Half the sky»: Σήμερα το δεύτερο μέρος!
Media

«Half the sky»: Σήμερα το δεύτερο μέρος!

Σήμερα προβάλλεται το δεύτερο μέρος του «Half the sky».

Το ταξίδι στη Σομαλία, τη χώρα των νομάδων και της μεγάλης φτώχειας, αποδεικνύεται μια εμπειρία ζωής για τη διάσημη ηθοποιό Νταϊάν Λέιν, αφού γίνεται μάρτυρας στη μεγάλη κλίμακα θνησιμότητας των μητέρων που γεννούν χωρίς ιατρική υποστήριξη. Εξίσου κυρίαρχο εδώ είναι και το επίμαχο θέμα του ακρωτηριασμού γυναικείων γεννητικών οργάνων, που σε αυτή τη χώρα αποτελεί σταθερή παράδοση.
Επόμενος σταθμός η Ινδία. Η ηθοποιός Αμέρικα Φερέρα διαπιστώνει ότι από τον αριθμό των παιδιών που γεννιούνται από εκδιδόμενες μητέρες, το 90% ακολουθεί υποχρεωτικά τα επαγγελματικά βήματα της μητέρας. Από αυτόν τον φαύλο κύκλο ελάχιστες γυναίκες μπορούν να ξεφύγουν.
Ο κεντρικός και καθοριστικός ρόλος της μητέρας υπογραμμίζεται και στον επόμενο και τελευταίο προορισμό στην Κένυα. Ο Νικ μαζί με την ηθοποιό Ολίβια Γουάιλντ διαπιστώνουν ότι όταν οι μητέρες έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν δικά τους χρήματα, αυτό λειτουργεί καθοριστικά για τα παιδιά τους, καθώς τις καθιστά πιο ικανές να φανταστούν αλλά και να σχεδιάσουν στέρεες βάσεις για το μέλλον των παιδιών τους.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved