Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στο «Μαγειρεύω οικονομικά»;
Media

Τι θα δούμε αυτή την εβδομάδα στο «Μαγειρεύω οικονομικά»;

«Μαγειρεύω Οικονομικά», με νέες, παραδοσιακές, ιδιαίτερες και οικονομικές συνταγές.

Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή στις 16:45 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Μέσα από το καθημερινό γαστρονομικό του ταξίδι, ο σεφ Βησσαρίων Παρθένης ετοιμάζει πέντε γεύματα, σε πέντε μέρες, για τέσσερα άτομα, με πλούσια, ισορροπημένα φαγητά και πάντα οικονομικά.

Το μενού της εβδομάδας:

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου ο Βησσαρίων μαγειρεύει λαχταριστό γεμιστό κοτόπουλο με ρύζι, δαμάσκηνα και πορτοκάλι. Το γεμιστό κοτόπουλο, με ρύζι και φρούτα είναι ένα καθημερινό φαγητό αφού ο χρόνος προετοιμασίας του είναι ελάχιστος αλλά μπορεί να σερβιριστεί εξίσου εύκολα και σε ένα επίσημο γεύμα. Για ένα ακόμα πιο γρήγορο γεύμα, ο σεφ προτείνει χυλοπιτάκι κοκκινιστό με καρότα.

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου ο σεφ ετοιμάζει λαυράκια στη λαδόκολλα με πολύχρωμες πιπεριές, πατατοσαλάτα και για επιδόρπιο φτιάχνει τάρτα με βατόμουρα. Το ψήσιμο ψαριών στην λαδόκολλα είναι από τις πιο νόστιμες και σίγουρες επιλογές ενώ η τάρτα με βατόμουρα είναι το τέλειο οικογενειακό γλυκό, που αρέσει σε όλους.

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου το μενού έχει κανελόνια με σπανάκι και πίτσα BBQ με στήθος κοτόπουλου. Το κύριο υλικό της γέμισης στα κανελόνια είναι το σπανάκι. Σοταριστό, με ελάχιστο μπέικον και την απαραίτητη κρέμα γάλακτος, φυσικά. Και αφού η όρεξη έχει ανοίξει για τα καλά έρχεται η πίτσα με τη σάλτσα, το λαχταριστό τυρί και το κοτόπουλο και ολοκληρώνει το γεύμα.

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου ο σεφ ετοιμάζει κουνέλι στη γάστρα με καραμανλίδικο παστουρμά και ρύζι με λαχανικά και dressing πορτοκαλιού. Παντρεύει στη γάστρα τα δύο υλικά και φτιάχνει μια συνταγή με ιδιαίτερη εκτέλεση, εξαιρετικά πλούσια, που αποτελεί την απόλυτη επιλογή για ένα πιο μεγάλο και οικογενειακό τραπέζι. Η δεύτερη συνταγή της ημέρας μπορεί να σερβιστεί και σε συνέχεια της πρώτης. Όμως είναι και μία πλούσια συνταγή με το ιδιαίτερο και αρωματικό ρύζι Jasmine και πολλά λαχανικά που αποτελεί γεύμα από μόνο του.

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου το τραπέζι θα έχει γλώσσα στο φούρνο με σπαγγέτι λαχανικών και γλυκιά πίτσα με πραλίνα και ξηρούς καρπούς.Τα φιλέτα γλώσσας γίνονται ψητά στο φούρνο με βούτυρο, το σπαγγέτι λαχανικών έχει ψιλές φέτες από κολοκύθι, ρέβα και καρότο, που σοτάρονται ελαφρώς στο τηγάνι. Για το τέλος έρχεται μια διαφορετική πίτσα. Αφράτη ζύμη, σταθερή αξία άλλωστε, αλλά με πραλίνα, ξηρούς καρπούς και λευκή σοκολάτα. Μια τελείως διαφορετική πρόταση.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved